Fábos Erika | 2020.09.19. 14:00
Nem volt rajta maszk - végül a kalauzt is megverte a balatoni vonaton
Minden tömegközlekedési eszközön kötelező a maszk. Erre a kalauzok is figyelmeztethetnek és pénzbüntetés is járhat. Volt akit ez annyira felháborított, hogy a vasutason állt bosszút...

A Siófokról Székesfehérvárra tartó személyvonat kalauzát egy maszk nélküli utas bántalmazta a Szabadifürdő megállóhelyen csütörtökön.

Mivel a koronavírus-járvány az elmúlt hetekben erősödött hazánkban, ezért a kötelező maszkviselést kiterjesztették a MÁV és a Volán járataira is. Mindkét szolgáltató jelezte, aki megszegi a szabályokat, vagyis nem vagy nem megfelelően visel maszkot, azt kizárhatják a szolgáltatásból, vagyis le is szállíthatják a MÁV esetében a vonatról, a Volán esetében pedig az autóbuszról. A szabályszegők pénzbírságra is számíthatnak.

A MÁV kiemelten ellenőrizi a szabály betartását, elsősorban a kalauzokkal, de a rendőrséget és vasútőrséget is bevonják. A MÁVINFORM a közösségi oldalán osztotta meg, hogy Szabadifürdő megállóhelyen a Siófokról Székesfehérvárra tartó személyvonat jegyvizsgálóját egy maszk nélküli utas bántalmazta. Ráadásul az utasoknak is kellemetlenségük adódott az eset miatt, mert a rendőri intézkedés hosszabb időt vett igénybe, ezért az utasokat a Nagykanizsáról Dél pályaudvarra tartó gyorsvonatra szállították át, amely a személyvonat megállási rendje szerint állomásokon is megállt.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva