likebalaton.hu | 2018.06.20. 14:05
Népszerűek az északi parton a lovasrendőrök
A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenese Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot Balatonalmádi illetékességi területén, illetve Balatonfüreden, mondta el Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Nagy örömmel fogadták a lovas járőröket

A Készenléti Rendőrség lovas alosztályától Tóth Krisztián rendőr törzszászlós Ugor nevű lovával, a Balatonkenese Rendőrőrs
állományából pedig Budai Tibor rendőr főtörzszászlós, szintén a Készenléti Rendőrséghez tartozó Reménnyel látnak el szolgálatot 2018. június 16. és június 20. között Balatonalmádi illetékességi területén.

A balatonfűzfői strandon és környékén 2018. június 18-án teljesítettek szolgálatot, ahol nagy örömmel fogadták a lovas járőröket az emberek. Többen meg is simogatták a négylábúakat, fényképezték őket, többen külön szelfi fotókat is készítettek az állatokkal. Lovaikkal együtt járőröztek a rendőrök Balatonfüreden is, ahol a FINA Nyíltvízi Úszó Világkupa biztosításában vettek részt június 16-án. Ebben a városban is szintén nagyon népszerűek voltak a lovasok.

Fő cél a megelőzés

–A turisztikai idényben megnövekedett vendégforgalom miatt a lovas járőrök a közbiztonság fenntartása érdekében a gépkocsival nehezen megközelíthető területeket ellenőrzik elsősorban, magyarázta Kucsera Katalin. A rendőrségi sajtós hozzátette, a lovas szolgálat fő célja a közterületeken előforduló szabálysértések, bűncselekmények megelőzése. Mindemellett a lakosság is szívesen fogadja őket, mert így még nagyobb biztonságban érzik magukat az emberek.

Forrás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva