2018.08.08. 15:03
Nézz az ég felé - tűzijátékok a tó körül
Augusztus 20. nem múlhat el tűzijáték nélkül, és természetesen a Balaton körül is rengeteg helyen nézhetik meg az ünneplők ezt az égi látványosságot.

Azonban, aki tűzijátékot akar látni, annak nem árt résen lennie, hiszen vannak helyek, ahol már augusztus 19-én fellövik az égre a rakétákat. Összeszedtük, hogy hol és milyen időpontban lehet látni tűzijátékot.

Balatonboglár

Balatonbogláron a Platán strandon a Boglári Szüret keretében rendezik meg a hagyományos ünnepi tűzijátékot, amelyet augusztus 19-én este 10 órától lehet megnézni. A látványos tűzijátékot itt lézershow is kíséri, érdemes lesétálni tehát a partra, ahol a vízen tükröződő fényeső felejthetetlen élményt nyújt majd a közönségnek.

Fonyód

Fonyódon a Szent István Napok keretében három napos rendezvénysorozat várja az érdeklődőket a Balaton parton. Lesz koncert, táncház néptánc, az elmaradhatatlan tűzijáték pedig 20-án este 10 órától láthatja majd a közönség.

Zamárdi

Zamárdiban augusztus 18-20 között rendezik a Nemzedékek Fesztiválját a Kossuth utcai rendezvénytéren. Augusztus 20-án 20 órától Stone koncert lesz, 21 órakor pedig ugyanitt tűzijátékra várják az érdeklődőket.

Tűzijáték Siófokon

A balatoni térség legnagyobb tűzijátékát Siófokon tartják augusztus 20-án. Az évtizedek óta hagyományos tűzijátékra minden évben rengeteg turista érkezik a nyár fővárosába. A magasra lőtt, színes, zenével kísért ünnepi játékot sokan nézik a vízről, a hajózási cég például tűzijátéknéző séta- és bulihajó indít a siófoki kikötőből ezen a napon. Mások a Víztoronyból vagy éppen az óriáskerékről figyelik a légi petárdákat és bombákat. A tűzijáték a négy napos Bor és Kenyér Ünnepének záró eseménye, helyszíne a hajóállomás melletti Rózsakert, ahol 19 órától a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet.

Badacsonyi fényvarázs

Badacsonyban augusztus 19-én tartják az ország leglátványosabb vitorlás felvonulását és vízi parádéját. A feldíszített, kivilágított vitorlások felvonulása közben este 10 órától a mólóról csodálhatjuk meg a tűzijátékot.

Hévízi tűzijáték

A Hévízi Borünnep zárásaként az Ace of Base zenekar énekesnőjének koncertje után lesz a hagyományos augusztus 20-i tűzijáték. Egy pohár proseccoval a kezünkben élvezhetjük a Deák téri forgatagból a csodaszép fényeket.

Keszthelyi tűzijáték

Keszthelyen is tűzijáték zárja az augusztus 20-i hosszú hétvégét. Az ír kocsmazenét játszó Firkin zenekar megalapozza a hangulatot a 21 órakor kezdődő parádéhoz. A tűzijátékot a Balaton partról érdemes néznünk.

Veszprém

Veszprémben is rengeteg program vár mindenkit augusztus 20-án, a tűzijátékot a Holdviola koncertje után este 9 órakor nézhetik meg az érdeklődők az Óváros téren.

Balatonfüred

Balatonfüreden szintén nagyon látványos tűzijátékra lehet számítani. A rakétákat augusztus 20-án este 10 órától a partról kezdik fellőni, nagyon szép látványban lesz része azoknak, akik lesétálnak a Balaton partjára és onnan nézik majd meg az eseményt.

További helyszínek és időpontok (mind augusztus 20-án):

Balatonberényben este 10-kor kezdődik a fény és lézerszínházzal egybekötött tűzijáték a községi strandnál.

Balatonmáriafürdőn este 10.30-kor indulnak az ég felé a rakéták a központi strandon.

Balatonszemesen a zenepavilonnál a koncertek után este 10-től látható a tűzijáték.

Csopakon a Rulett együttes műsora után 10 óra körül kezdődik a tűzijáték.

Balatonföldváron a Jubileum téren és Tapolcán a Köztársaság téren este 9-kor indul a tűzijáték.

Balatonvilágoson, a Magas-parton 21.30-kor kezdődik a tűzijáték és lézershow.

Összesítve itt találhatók a Balaton környéki tűzijátékok és az augusztus 20-i programok.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva