likebalaton.hu | 2020.02.27. 15:14
Nincs pánik a Balatonnál
A Balatonnál nincs pánik a koronavírus miatt, a gyógyfürdők zavartalanul üzemelnek, a szállodavendégek és az ittlakók sem tapasztalnak semmi rendkívülit. A boltokban nincs hiány sem a tartós élelmiszerekből, sem a napi fogyasztási cikkekből.

Több oldalon is arról olvashattunk, hogy egyes boltokban pánikszerű felvásárlás kezdődött és hiánycikk lett a tartós élelmiszer, a konzerv, a liszt, a cukor és a száraz tészták.

Bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás – hívja fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A legnagyobb kereskedelmi láncokat tömörítő szövetség kiemelte: néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszerek feltöltési üteme nem tudja követni a megnövekedett keresletet, de az áruházakban az árukészlet stabilan rendelkezésre áll, a polcok feltöltése folyamatos.

Kép: pexels.com

Megnéztük, hogy a Balaton környékén mi tapasztalható, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy semmi ok a pánikra, az itt élők és itt pihenők sem kezdtek tömeges felvásárlásba, és a gyógyfürdők, idegenforgalmi szolgáltatások is zavartalanul üzemelnek.

Nem is kell azon gondolkodnod, hogy hétvégén kiruccanj-e a Balatonhoz, mutatjuk a legjobb hétvégi programokat, ahol a szökőhétvégén lazíthatsz!

Megkérdeztük a zalakarosi fürdőt és a Hévízi-gyógytó igazgatóságát is, hogy a vendégeiknek kell-e aggódni az esetleges vírusfertőzés miatt, de megnyugtató választ kaptunk mindkét helyről. A Balaton környéki fürdők biztonságosak, nincs ok a koronavírus miatt a térségben az aggodalomra.

Fotó: ZH Archívum

A keszthelyi szupermarketekben csütörtök délelőtt a szokásos vásárlói forgalom tapasztalható, a polcokon nincs hiány semmilyen áruból, élelmiszerből.

Veszprémben hasonló a helyzet, a szupermarketekben és környékükön olyan békés hangulat uralkodik, mint egy átlagos, pihenősebb napon. A polcokon sorakoznak a megszokott áruk, az emberek sem feszülten és kapkodva pakolnak a kosarukba, nem is rekordmennyiségeket, és a vásárlói forgalom is pontosan akkora, mint egy laza hétköznapon.

Siófokon egy kicsit árnyaltabb a kép. Az Aldiban az emberek csodálkozva meredtek néhány üresen tátongó polcra. Csütörtökön délben nem volt finomliszt, étolajból is csak egyféle termék volt kapható, a polc nagy része üresen tátongott. Volt, aki látta, hogy szerdán húszasával vitték az emberek a lisztet, csütörtökre már nem is nagyon volt mit vinni. A szomszédos Tescóban csütörtökön délben mindent lehetett kapni, a liszteket tartalmazó részlegnél két férfi folyamatosan töltötte fel az árut, pedig az üzletben nem is volt túl sok vásárló. Saját termékes búzalisztből és a tartós tejből több nagyméretű raklapos szigetet alakítottak ki az eladók a gondolák között, hogy ne is kelljen a polcok közé menni, ha valaki ezeket a tartós élelmiszereket nagyobb mennyiségben szeretné elvinni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámokat (+36-80-277-455; +36-80-277-456) hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében.

Niytókép: illusztráció (shutterstock)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva