likeBalaton.hu | 2021.07.22. 11:02
Nők a fedélzeten - vegyes csapatok a Kékszalagon is
Két ismert zászlóhajóval népszerűsíti a női vitorlázókat és a vegyes csapatokat a Women On Water Hungary (WOW) az idei Kékszalagon. Az egyik legismertebb balatoni vitorlás, a 75-ös cirkáló Sirocco és a Soponyai Géza építette Nautic 44 CR típusú vitorlás, az Avatar egyaránt nőkkel a fedélzeten vágott neki Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének.

– A vitorlázásban – ahogy az élet más területein is – már számtalan alkalommal bebizonyosodott, hogy férfiak és nők közös gondolkodása sokszor ideálisabb eredményt hoz – mondta Rápolthy Edit, a Women On Water Hungary egyik alapítója. – Bízunk benne, hogy egyre több nő kapcsolódik be a vitorlás életbe, és folyamatosan növekedni tud a vegyes csapatok száma. Sok visszajelzést kaptunk az utóbbi időszakban, hogy jó úton járunk az elképzeléseinkkel.

Üzenet a zászlóshajókkal és kiemelkedő vitorlázókkal

A Women On Water Kékszalaghoz kapcsolódó kampányának a célja és üzenete az, hogy népszerűsítse, bemutassa a vegyes csapatokat. A kampány részeként minden vegyes csapatnak WOW zászlót ajándékoztak, amellyel jelezhetik, hogy női versenyző is vitorlázik a hajón, vagy kizárólag nőkből álló csapattal vágnak neki a versenynek. A kezdeményezés mellé állt a hazai vitorlázás két kiemelkedő személyisége, Soponyai Géza és Cittel Lajos, akiknek hajóin a WOW több tagja is szerepet kapott a legénység részeként.

– A zászlóshajók és az azokon versenyző WOW tagok segítségével szeretnénk egyrészt a vegyes csapatok pozitívumaira irányítani a figyelmet, másrészt hangsúlyozni a lehetőség teremtés fontosságát, hogy minél több lelkes, tapasztalt vagy éppen céltudatosan fejlődni és tanulni akaró lány, hölgy kaphasson szerepeket a versenycsapatokban. Tapasztaljuk, hogy egyik oldalról nehezen találni csatornát a bekapcsolódásra, a másik oldalon viszont sokan legénységhiánnyal küzdenek. Ebben kíván a WOW katalizátor szerepet felvállalni. – emelte ki Kovács Vica, aki szintén a WOW alapító tagja.

Fotó:
WOW/Török Brigi

Minden csapat, amely szeretné kiemelni, hogy büszke arra, hogy lányokkal vitorlázik, a Women On Water Hungary-tól kapott zászlót nem csak a Kékszalagon, hanem bármikor viselhetik. A zászló viselési kampány része továbbá egy nyereményjáték: arra invitálják a WOW zászlókat viselő hajókat, hogy töltsenek fel, küldjenek be olyan a versenyen készített fotókat, amiken a WOW zászló is látszik. A fotójátékban résztvevők között a szervezők ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

Rápolthy Edit elmondta: nemcsak a résztvevők és a szervezet, hanem az őket támogató partnereik számára is fontos az egészséges életmód, a sport támogatása, a vállalati kultúra minden területén az egyenlőségre való törekvés, mely területen kiemelt szempont a nők munkavállalási lehetőségeinek bővítése, a tudásszinthez illeszkedő megkülönböztetés nélküli munkavállalás feltételeinek megteremtése. Az Algida Veszprémi Jégkrémgyár is ezen értékek mentén támogatja a WOW törekvéseit, amelynek keretében partnerségre léptek a sportba történő bekapcsolódásra, tudásfejlesztésre és lehetőség teremtésre vonatkozó programjuk megvalósítása érdekében.

Fotó:
WOW/Török Brigi

A Women On Water Hungary-ról:
A magyar vitorlázó nők 2020 januárjában Women On Water Hungary néven közösséget alapítottak, ezzel csatlakoztak a Dániából induló, ma már Európa több országában is működő Women On Water (WOW) szervezethez. A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a vitorlázást a hölgyek körében, lehetőség teremtés és tudásfejlesztés útján segítse a nők hajózásba, vitorlássportba történő bekapcsolódását.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva