dietaesfitnesz.hu | 2021.06.29. 10:00
Nyaralás közben is jót tesz a reggeli mozgás
Ahogy egyre jobb az idő, még az is könnyebben kel a korai nappal, aki egyébként szeret sokáig lustálkodni. A nyaralás sem lehet akadály a mozgás kedvelőinek arra, hogy korán kelve élvezzék a Balaton hajnali fényeit és a nyári reggeleket.

Élvezze és használja ki a nyarat a reggeli mozgásra is. És hogy miért érdemes picivel előrébb állítani az ébresztőórát, arra adunk 6 jó okot.

1. Napfürdő

Érdemes kihasználni a nyári időszakot arra, hogy már korán reggel letudja a napi sportprogramot. Nyáron sokkal hamarabb kel a nap, hamarabb világosodik, és ezzel összefüggésben a szervezet is hamarabb kezd ébredezni. Pattanjon hát ki az ágyból az első napsugarakkal együtt, és a reggeli edzés során szívjon magába minél több friss levegőt és természetes D-vitamint!

Fotó: Freepik

2. Energiabomba

Ha rögtön ébredés után felvértezi magát és belevág egy jó kis edzésprogramba, azzal testét és lelkét egyaránt felébresztheti. A kora reggeli sport azonnal beindítja az anyagcserét, és egész napra serkenti az emésztést. A testmozgás boldogsághormonokat szabadít fel, ami jobban felpörget, mint egy nagy adag koffein. A reggeli edzés hatására energikusabb, jobb kedvű lesz, a mozgás az idegrendszerre is jótékonyan hat.

3. Étvágycsökkentő

A szerotonin nem csak az idegrendszerre, de közvetve az éhségérzetre is jótékonyan hat. Míg ugyanis az álmos, kissé még fáradt szervezet szénhidrátban, cukorban gazdag ételektől reméli megkapni a vágyott reggeli energiát, a kora reggeli mozgás nagyon sokat segít ezen. A boldogsághormonok felszabadulása csökkenti az éhségérzetet, csillapítja a szénhidrátéhséget, messze űzi a fáradtságot. Edzés után jobban esik egy egészséges, könnyű és komplett reggeli, mint egy zsíros, nehéz szénhidrátbomba.

Fotó: Freepik

4. Jobb emésztés

Ha már beindult az anyagcsere, és a zsírégetési folyamatok is működésbe léptek, akkor sokkal jobban hasznosul az okosan megválasztott reggeli. A jobb emésztés könnyebben birkózik meg az elfogyasztott falatokkal, elkerülhető a puffadás vagy a kellemetlen teltségérzet. Ennek persze feltétele, hogy a mozgást ne túlságosan cukros és zsíros ételekkel kompenzálja, hanem rostban és fehérjében gazdag reggelit fogyasszon.

5. Kielégítő alvás

Az előre megtervezett reggeli edzés segíti a kielégítő és nyugodt alvást is. Ha ugyanis tudja, hogy reggel 1-1,5 órával előbb kell felkelnie, akkor valószínűleg időben ágyba is fog bújni. Így előre megtervezetté és jól időzíthetővé válik a pihentető, nyugodt alvás. Igyekezzen úgy tervezni, hogy legalább 7, de inkább 8 órát alvással töltsön. Így nem fog problémát okozni a reggeli ébredés, és lesz energiája belevágni egy kiadós edzésbe.

Fotó: Freepik

6. Egy kis beszélgetés

Jó idő esetén vegye rá a párját, a barátnőjét, szomszédját vagy egy közelben lakó ismerősét egy reggeli kocogásra vagy intenzív sétára, esetleg jógára a közeli parkban. A szabadtéri, reggeli edzés nem csak jó mozgásforma, de kiváló alkalom egy kis beszélgetésre is. A társaság elegendő motivációt nyújthat, hogy véletlenül se hagyja ki a reggeli testmozgást, és ne bliccelje el a felkelést egy kis plusz szundikálás vagy lustálkodás kedvéért.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva