Szaniszló Hajnalka | 2021.06.02. 08:00
Nyári körömdivat - így leszel trendi a vízparti nyaraláson
Balatonos is lehet a körmöd! Itt a nyár, dobd fel te is vízparti, bikinihez illő színekkel és mintákkal.

G. Borbély Tímea, kézápoló- és műkörömépítő mester, oktató segít eligazodni a 2021-es körömdivatban és mesél arról, hogy mi a legtrendibb manapság a vízparton, valamint hogy hogyan lehet tartós a teljes nyaralás alatt a körmöd.

– Nyaraláskor nem praktikus a hosszú köröm. Mi a trend idén a hossz terén?
– A természetes körömhossz felé halad a divat. Az extrém hosszú körmök és formák letisztultabbá válnak. A normál köröm hosszúsága és a tartást biztosító 1/3 – 2/3 hosszúság felel meg a szalonköröm méretének. Emellett egyre többen kedvelik a természetes, saját körömhosszúságot, megerősített gél-lakkal.

– Minták tekintetében melyek a leginkább kedveltek?
– A nyári gyümölcsök mintái, illetve az ombre verziók is futnak. A vízpart, a pálmafák, a fürdőruha mintája, a koktélok, a kagylóminták vagy egy kormánykerék a hajóhoz – ezek minden nyáron megjelennek a körmökön.

Fotó: G. Borbély Tímea

 

– A legfontosabb tényező a szín. Mi az, ami nem maradhat ki, ha slágerszínekről van szó?
– Idén is nagyon menő a matrózkék és a kék minden árnyalata. A pirosak közül a rubinpiros, valamint az UV-színek. Ezek örök nyári darabok.

Fotó: G. Borbély Tímea

 

– Milyen színek lesznek a trendik 2021 nyarán?
– A szürke és a sárga az év színe. Ez a nyári trendekben is hangsúlyosan megjelenik. A sárga élénkebb árnyalatai, egészen a mustárszínig és a narancsos árnyalatokig. A szürke pasztelles, egérszürke és grafit árnyalata is a nyár slágere.

Fotó: G. Borbély Tímea

 

– Melyik szín a legkedveltebb kifejezetten a strandon, a vízparton?
– Nyaralás alkalmával bátrabban nyúlunk az élénk színekhez, hiszen ebben az évszakban mindenki vidámabb, felszabadultabb. Ez a körömdivatban is visszaköszön.

– Az idei fürdőruhatrendben megjelennek a csillogó, a plüss és a bársonyos felületek is. Alkalmazkodik ehhez a körömdivat?
– Ez a körömtrendben is megmutatkozik. Sokat mattítunk nyáron, mert a mattz felületek egyébként is bársonyos hatást keltenek. A kontrasztokkal is játszunk: a matt és a fényes felületek kombinációját használjuk.

Fotó: G. Borbély Tímea

 

– Nyaralás alkalmával gyakran ázik a kezünk a vízben, jobban igénybe veszi a körmöket a strand. Mit lehet tenni a tartósság növelése érdekében, hogy a körmeink a nyaralás végéig kifogástalanok maradjanak?
– A körömlemezünk egyik alkotóeleme a keratin, amely a víz hatásra az megpuhul. Ezt nevezzük részleges hidratációnak. Ha valaki soka időt tölt a vízben, felázhat a természetes körömlemez, amely hajlékonnyá válik. Ez levegősödést okozhat a műkörömben. Ilyenkor azt javaslom, hogy szedjük le a természetes körömlemez szabadszél-részét és építsünk egy újat. Így, ha a szabadszél-részénél műköröm van, és nem a természetes körömlemez, kisebb az esélye annak, hogy felázik és sérül a nyaralás során.

Fotó: G. Borbély Tímea

 

– Mennyivel előtte érdemes bejelentkezni, ha valaki a nyaraláshoz szeretne szép körmöket készíttetni?
– Az emberek a nyaralás előtt pár nappal szeretnek jönni, de ehhez 3-4 héttel előtte be kell jelentkezni, főleg, ha kialakult vendégkörrel rendelkezik a szakember.

Fotó: G. Borbély Tímea

 

– Látok itt egy Balatonos szépséget is.
– Ezt kifejezetten nektek készítettem, a többinél pedig klasszikus nyári mintákat és most divatos nyári színeket használtam. A Balaton felirat különböző körmökre kerül fel és ha összecsukod az ujjaid, akkor olvasható a felirat. A kagylóminta örökzöldnek számít. Ez a forma térben is kiemelkedik.

Fotó: G. Borbély Tímea

 

– A fesztiválozók esetében praktikus, egyszerűbb verziót javasolsz? Vannak extrém kérések?
– Egészen meglepő dolgokat is képesek kérni a fesztiválra készülők. Én is feltettem már magamnak egy ilyen nagy, rózsás mintát, amikor zenei fesztiválra mentünk. Az ilyen eseményeken lazák, oldottak az emberek és bátrabban vállalnak be szélsőséges, látványos darabokat.

– Mennyire tartósak ezek a nagy rózsák és egyéb „miniszobrok” a körmön egy fesztiválon, a tömeg közepén?
– Abszolút tartósak. Ha nagyobb, 3D-s minta kerül felhelyezésre, azt általában a gyűrűs ujj körmére tervezzük, mert ott kisebb a sérülés lehetősége. Ha buliról van szó, szinte bármire képesek az emberek, főleg a fiatalok. Hidd el, hogy nem esik le ez a nagy rózsa sem. Én gyereket neveltem vele! (nevet)

Fotó: G. Borbély Tímea

 

G. Borbély Tímea, kézápoló- és műkörömépítő mester, oktató

Az országos bajnok mindig is szeretetett rajzolni, festeni és az emberekkel foglalkozni. Mivel szakmájában mindhármat megtalálta, már tíz éve imádja a körmözést, és persze profi szinten műveli is.

 

Nyitókép: Shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva