likebalaton | 2019.06.03. 08:00
Nyári ruha és bulihangulat kötelező - időjárás, közlekedési hírek
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

13.57 M7 lezárások

Az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhídon fenntartási munkákat végeznek napközben. Budapest felé a 122-es km-nél csak egy sávon lehet haladni.

Az M7-es autópályán a 194-es zalakomári pihenőhelynél mindkét oldalon lezárták a töltőállomást néhány napra. A pályán legközelebb a 167-es Keresztúri pihenőhelynél található benzinkút.

Megszűnt a forgalomkorlátozás az M7-es autópálya somogyi szakaszán
Személyi sérüléses közúti közlekedési baleset miatt félpályás útlezárás volt érvényben Hollád térségében.

10.32 Baleset!

Az M7-es autópályán Letenye felé a 175-ös holládi csomópontnál súlyos baleset történt, a forgalmat megállították. A helyszín előtt még le lehet térni a pályáról, majd a következő sávolyi csomópontnál lehet visszatérni az M7-esre.

 

Ugyan indul a hétfő, és ez legtöbbünknek – még így a nyár elején is – munkanap , de ha a Balatonon vagy, ki ne hagyd a legjobb mai programokat! Itt mutatjuk őket, hogy kedvedre válogathass.

Mondjuk egy jó kis strandfesztivál kezdésnek?! 🙂 Jöhet a buli? Itt megtalálod a részleteket a Zaft Beach Summer & Season Opening Partyról!

 

8.00 Várható időjárás hétfőn a Balatonnál

A gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h) északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet (25-30 km/h, helyenként 35 km/h). Zápor környezetében megerősödhet (40-50 km/h), zivatarral átmenetileg viharossá (55-75 km/h) is fokozódhat a szél. Túlnyomóan napos idő valószínű délután helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzettel.
A déli óráktól zápor, zivatar kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul. Késő este 18, 19 fok valószínű.
A Balaton Siófoknál 16 fokos.
Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.
Közlekedési hírek
Az M7-es autópályán a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80-as sebességkorlátozás van érvényben.

– A 76-os főúton Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél aluljárót építenek. A forgalmat egy helyben kiépített terelőúton vezetik, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

– A Csopak és Balatonarács közötti összekötő úton egy rövid szakaszt lezártak csatornázás miatt. Néhány napig a két település között a 71-es főúton kell közlekedni. (7221 – Lovas-Balatonfüred összekötő út).

– Balatonszentgyörgyön néhány napra lezárták a Holládra vezető utat a 76-os főút alatti szakaszon hídelemek beemelése miatt. A 76-os főút – Battyánpuszta útvonalon lehet kerülni. (7501-es jelű Hollád-Balatonszentgyörgy összekötő út)

A balatoni komp a tavaszi menetrend szerint közlekedik. Szántódról 6.40-től 21.20-ig, Tihanyból 7 órától 21.40-ig szállítják át a járműveket, 40 percenként. (A menetrendben legközelebb június 21-én lesz változás.)
Nyitókép: freepik
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva