Petrovics Gabriella/magyarnemzet.hu | 2022.09.25. 16:00
Nyugati nyaralás a Balatonnál
Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, amelyben Szervét Tibor is szerepel.

Múlt hét óta vetítik országszerte a Nagykarácsony alkotóinak új vígjátékát, a Nyugati nyaralást, amely nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba. Az első hétvégén több mint 22 ezer jegy kelt el rá, amivel elsőséget szerzett a hazai produkciók idei mezőnyében, ráadásul két éve az első magyar film, amely vezetést szerzett a toplistán. És ha ez nem lenne elég bizonyíték a közönség lelkesedésére, Tiszeker Dániel és Lévai Balázs alkotása a CineFest Miskolc Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját is elnyerte.

 

Szervét Tibor, Jászai Mari-díjas színész Suhajda elvtársat alakítja a filmben.

– Suhajda elvtárs mondhatni ikonikus figurája volt ennek a kornak. Én magam is számos Suhajda elvtárssal találkoztam annak idején – mondja, hozzátéve: a filmbéli karakternek komoly hatalma van, és közben a helyi, megyei, pártközponti kémelhárításnak is aktív és egyben titkos szereplője.

A Balatonról nem a családi nyaralások jutnak az eszébe Szervét Tibornak, hiszen nem adatott meg nekik, hogy eljussanak a magyar tengerhez, hanem egy haverjaival közös nyaralás, amiben volt kosárlabdázás, buli, szerelem, szakítás és matracborítások.

 

 

Szervét Tibor teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. A teniszező elmondja, hogy a szüleinek Alsóörsön volt nyaralója, így a nyarakat mindig a Balatonon töltötte.

A Nyugati nyaralásban a nyolcvanas évek nagy slágerei szólnak: Nena, R-Go, Dolly Roll, Trio, Plastic Bertrand. A fiatal Soltész Rezső alakja is feltűnik a vígjátékban, Patkós Márton alakításában. Soltész Rezső énekes elmondása szerint arról az időszakról van szó, amikor a Szóljon hangosan az ének megjelent a médiákban.

– Ez az ikonikus sláger, ami annak idején felforgatta a világot és az életemet, elhangzik a filmben. Fantasztikus, hogy ez a dal benne maradt a köztudatban még negyven év után is – hangsúlyozza az énekes.

– Ha a közönség szereti a filmed, annál nincs nagyobb boldogság rendezőként. Tiszeker Dániel alkotótársammal a szívvel teli történetekben hiszünk. Amikben magunkra ismerhetünk, de sokat nevethetünk is. Nagyon örülünk, hogy a főszereplő családot ilyen gyorsan megszerették a magyar nézők – kommentálta a nézettségi eredményeket Lévai Balázs társrendező.

 

 

A Fórum Hungary által forgalmazott Nyugati nyaralást több mint nyolcvan mozi vetíti, és a következő hetekben közönségtalálkozón kérdezhetik a vetítés után az alkotókat és szereplőket a nézők Szentendrén, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Veszprémben, Szegeden, Székesfehérváron, Sopronban, Győrben, Debrecenben és Miskolcon.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: magyarnemzet.hu
Nyitókép: Nyugati nyaralás – hivatalos sajtófotó

 

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva