Horváth Gábor/veol.hu | 2021.02.01. 12:00
Ő a második, aki egyedül körbefutotta a Balatont!
Újabb futó teljesítette az egyéni Balaton-kört, Gyöngyösi Róbertnek extrém körülmények között sikerült beérnie a balatonfüredi célba 221 kilométer után.

Folytatódott a Privát Ultrabalaton elnevezésű futósorozat, amelyet a hagyományos tókerülő verseny szervezői hívtak életre tavaly tavasszal. A megmérettetés pofonegyszerű és kőkemény: egyedül kell teljesíteni az Ultrabalaton 221 kilométeres távját balatonfüredi rajttal és megérkezéssel.

Az induló egyénileg kerüli meg a magyar tengert, lehet segítője, de anélkül is próbálkozhat. A legutóbbi próbálkozó, Gyöngyösi Róbert segítő nélkül vágott neki az ultratávnak, ráadásul extrém időjárási körülmények között, hiszen az év talán leghidegebb hétvégéjére esett a futása.

Gyöngyösi Róbert volt idén a második próbálkozó a Privát Ultrabalatonon, január legelején Takács Krisztián nyitotta a sort. A megmérettetést tavaly összesen heten teljesítették, a leggyorsabban Bódis Tamás, akik 19 óra, kilenc perc alatt futott el Balatonfüredtől Balatonfüredig. A kiváló sportolót ez nem zavarta, szintidőn belül, sikeresen ért körbe, ehhez 31 órára és 27 percre volt szüksége – adta hírül a veol.hu.

A következő induló, Horváth Péter január 30-án áll rajthoz az aquapark parkolójában.

 

Fotó: Privát Ultrabalaton hivatalos

 

 

Nyitókép: Privát Ultrabalaton hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva