Tóth B. Zsuzsa/veol.hu | 2021.02.09. 17:00
Odakint tombolnak a mínuszok? A téli és a tavaszi dekor keveredhet a lakásban, jól mutat!
A téli dekoráció még mindig aktuális a lakásban, s egy kis leleményességgel akár az ünnepekről maradt díszek egy részét is átalakíthatjuk.

Amelyek leginkább tetszenek nekünk, azok egészen tavaszig díszíthetik a lakás egyes helyiségeit. Először gyűjtsük össze, gondosan csomagoljuk el jövőre a lakásból azokat a dekorációkat, amelyek semmiképp nem álcázhatók csupán téli dekorációnak és amelyek tartósak. A valódi fenyőből készült koszorút, kopogtatót nem tarthatjuk meg, de meglepő módon a grincsfát sok esetben igen. Amennyiben olyan fenyőágakból, vagy az egyébként már védett zanótból készült, amely nem hullik, jövőre is díszítheti a lakást, de most gondosan csomagoljuk be, bánjunk vele úgy, mint a törékeny díszekkel, és lehetőleg állítva tegyük száraz helyre.

Kevesebb (ünnepi) dísztárgy, levegősebb lakás

Meglepő, de amint kevesebb dísztárgy vesz bennünket körül, máris érezzük, hogy tágasabb, levegősebb a lakás. Jobban érezzük magunkat benne.

Maradhat az álkandalló, azon a téli kép kis fenyővel, síelő figurákkal. Meghagyhatjuk a lampionokat, a csipkével díszített lámpásokat, hangulatos kis fényforrásokat, amelyek felvidítanak bennünket, amelyek megtörik a még szürke hétköznapok egyhangúságát. Jól mutatnak a fehér nyírfa­kéregből készített tárgyak, mécsesek, festetlen fenyőtobozok, természetes anyagokból készült díszek.

A téli dekoráció már lehet hajtatott nárcisz, jácint, amely jól mutat egy gömbakváriumban, mohával
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

 

Ha van öreg, fából készült szánkónk, állítsuk fel és néhány deszkalappal készítsünk belőle kis polcot. Egy retró korcsolyát felakaszthatunk a fogasra, tehetünk bele örökzöld ágakat, vagy csak hagyjuk magában díszíteni. A telet, de a vidámságot is eszünkbe juttatja. De ne zsúfoljuk tele ezekkel sem a lakást. Díszíthetünk hajtatott nárcisszal, jácinttal, amelyek illatukkal is a tavaszt idézik már. Készíthetünk fából, vagy kartonból hóvirág díszt, használhatunk mohát, fakérget, zuzmót, kövirózsát – írja a veol.hu.

További lakberendezési inspirációkat és ízlésesen berendezett balatoni nyaralókat itt és itt érdemes keresgélni.

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva