2019.10.12. 06:00
Online is lehet területi horgászengedélyt szerezni
Itt a gyönyörű őszi horgászidény, a Balatont ellepik a pecások. Aki kedvet kapott a horgászathoz és még nincs engedélye, annak elmondjuk, hogy mit is kell tenni, mennyit kell fizetni, milyen adminisztrációs feladatokat kell elvégezni, hogy horgászbotot vehessen a kezébe.

A www.horgaszjegy.hu oldalon keresztül lehetőség van a balatoni területi horgászjegyek megvásárlására, így az érvényes állami horgászkártyával rendelkezők akár otthonról is megválthatják balatoni engedélyüket!

Az online felületen az összes létező balatoni területi jegytípus elérhető, a hagyományos papíralapú jegyekkel egyező áron. Emellett a www.horgaszjegy.hu oldallal szerződött értékesítési helyeken országszerte is van lehetőség a balatoni jegyek megváltására, így jelentősen kibővül értékesítési helyek listája. Utóbbi esetben nem a horgász, hanem az értékesítő (pl.: horgászboltos) regisztrál be a rendszerbe, és ő nyomtatja ki a területi jegyet a horgász számára, ezt az eljárást nevezi az üzemeltető „offline” értékesítésnek.

Természetesen az online jegyek megváltásához is rendelkeznie kell a horgásznak érvényes állami horgászjeggyel, amelyet otthonról történő regisztráció során beszkennelve vagy lefényképezve kell az oldalra feltöltenie, az „offline” vásárlás esetén elegendő bemutatnia az értékesítőnek. A regisztrációval és vásárlással kapcsolatos minden további információt megtalálnak a www.horgaszjegy.hu weboldalon.

A pecások főszezonja az őszi időszak (Fotó: facebook/Balatoni Hal)

A turista állami jegyet váltani szándékozó horgászok számára létrehoztak a Balatonnál három turista területi jegytípust, amelyek azonban kizárólag a www.horgaszjegy.hu oldalán keresztül érhetőek el (online vagy offline). Ezen jegytípusok a normál területi jegyekhez képest kedvezőbb áron érhetőek el, de kizárólag csak a turista állami jeggyel rendelkező horgászok válthatják meg.

A kedvezőbb ár kevesebb jogosultságot is takar, hiszen a turista jegyet váltott horgász csak 1 horgászbottal horgászhat, a darabszám-korlátozással védett halakból pedig összesen 3, ugyanazon fajból pedig csak 2 db-ot tarthat meg. Természetesen rájuk is vonatkozik a nagy halakat védő úgynevezett „tízkilós” szabály”: egy fajból sem foghat összesen 10 kiló feletti mennyiséget. Ha egy hallal átlépi a 10 kilós határt, megtarthatja, de arra a halfajra aznapra be kell fejeznie a horgászatot. A darabszám-korlátozással nem védett halakból pedig naponta 5 kg-ot foghatnak a turista jegyet váltott horgászok.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva