Végh Attila / magyarnemzet.hu | 2020.11.15. 12:00
Óriási drogfogás volt a Balatonnál - VIDEÓVAL
Egy szerelmes- és egy testvérpár árulta a kábítószert, mutatjuk, hogyan fogták el őket a hatóságok.

Egy szerelmespár, egy testvérpár és egy ismerősük letartóztatásáról döntött november 13-án késő délután a Veszprémi Járásbíróság. A Magyar Nemzet információi szerint a baráti alapon szerveződött drogkereskedő csapat a Balaton mellett és Budapesten árult mindenféle kábítószert A-tól Z-ig, a hallucinogén gombától kezdve a legkeményebb heroinig. Elfogásukkor éppen egy újabb adag heroinszállítmányt vettek át. A gyanúsítottakat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének felfegyverzett kommandósai bilincselték meg, mert a bűnügyi felderítés információi szerint egyikük egy éles lőfegyvert is beszerzett.

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztály kábítószer-bűnözés elleni osztályának nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást S. Angelika és társai ellen. Az adatgyűjtés alapján a felderítők a nyár végén jutottak olyan információkhoz, hogy a Balaton északi partja és Budapest között egy új drogterjesztő csoport lépett színre.
A beszerzett bizonyítékok szerint a nő és élettársa, Sz. Péter, valamint közös ismerősük, Cs. Zsolt Budapesten már korábban is kábítószerrel kereskedtek. Az anyagot Cs. Zsolt szerezte be Balatonalmádiban T. Ádámtól, majd a nővel és élettársával elosztották és árulták. T. Ádám a kábítószert feltehetően postán, levélküldeményként szerezte be, ebben segített testvére, T. Gábor is.

A rendőröknek sikerült megtudniuk, mikor lesz a következő szállítmány átadása. November 10-én Balatonalmádiban 135 gramm heroin átadása közben fogták el Cs. Zsoltot és T. Ádámot, a két drogárus annyira meglepődött a nyomozók felbukkanásakor, hogy teljesen lefagytak, meg sem próbáltak elmenekülni. Ezután T. Ádám balatonalmádi és budapesti lakásán tartottak házkutatást, ahol egy kilogramm marihuánát, három gombatelepet, szárított hallucinogén gombát, ötven, feltehetően amfetamintartalmú tablettát, ötven LSD bélyeget, valamint a kábítószer szárításához és fogyasztásához szükséges eszközöket és 15 millió forint készpénzt foglaltak le. A gyanúsított Balaton-parti apartmanjában tartózkodó testvére, T. Gábor elismerte, hogy a kábítószerek egy része az övé, ő is drogkereskedésből élt. Cs. Zsolt lakásából is került elő kábítószer, igaz kevesebb, ő most töltötte volna fel azt a készletet, amit a kijárási korlátozások közepette akart eladni. A testvérpár a pénz legális eredetét nem tudta igazolni, egyértelmű, hogy a drogeladásból származó haszonból származtak a bankók, amiket a rendőrség lefoglalt.

 

Fotó: police.hu

 

S. Angelikát és Sz. Pétert – mivel információ volt arról, hogy fegyverük lehet – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogták el. Lakásukban ők sem tartottak sok kábítószert, ők is az új szállítmányra vártak. Június és november között csak drogeladásból éltek, emiatt szerezték be a fegyvereiket is, a szerelmespár mindkét tagjának volt egy-egy gázpisztolya, amiről barátaiknak és a vevőknek is azt állították, éles lőfegyver, ezzel akarták biztosítani, hogy ne érje őket támadás.

 

 

Nyitókép: Freepik

 

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a Veszprém Megyei Főügyészség indítványára valamennyi gyanúsított esetében elrendelte azok kábítószer-kereskedelem bűntette miatti egy hónapos letartóztatását – írja a magyarnemzet.hu.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva