Krausz Andrea | 2018.11.28. 20:00
Óriási születésnap lesz Siófokon
Jótékonysági vásár, helyi alkotók tárlata, egy mézeskalács város megépítése, díszpolgári cím adományozása, szabadtéri nagykoncert és születésnapi party. A többi között ezek is szerepelnek a Városnap programjai között, november 30-án. Ezzel azonban még nem zárul le az egész éves Siófok50 eseménysorozat.

Idén ünnepli várossá válásának 50 éves évfordulóját Siófok. Egész évben kulturális programokkal, gasztronómiai fesztiválokkal színesítették eddig is a szervezők a Siófok50 elnevezésű projektet, de a valódi „szülinapozás” csak most kezdődik igazán.

Siófokon hagyományosan advent első vasárnapja előtt két nappal tartják a Városnapot, amikor felgyúlnak a karácsonyi fények. Valójában ekkor emlékeznek meg a várossá avatásról, összegzik az eletelt évet és átadják a városi elismeréseket, kitüntetéseket. A kerek évfordulón idén több helyszínen zajlanak majd az események.

Délelőtt jótékonysági vásár lesz, melyen a helyi egyesületek, civil szervezetek települnek ki a Fő térre. Kézzel készített karácsonyi ajándékokat kínálnak a vásárlóknak, a befolyt összeg fele a résztvevő szervezeteket illeti, a másik felét pedig egy kiemelt egyesület kapja: idén a Nyitnikék Óvodára esett a választás.

Tavaly a kutyamenhely, idén a Nyitnikék Óvoda részesül támogatásban

A Kálmán Imre Kulturális Központban átadják a virágosítási verseny díjait, majd sorra nyílnak a kiállítások. Bemutatkoznak a helyi kézművesek, amatőr művészek, alkotók, majd Balatonkiliti történetét ismerhetjük meg egy másik tárlaton. Az előcsarnokban ebben az évben is megcsodálhatjuk a tehetséges siófoki alkotók mézeskalácsból készült épületeit, amelyek egy igazi karácsonyi mini mesevilágot varázsolnak Siófokból. Este ünnepi műsor keretében kerül sor a díszpolgári és elismerő oklevelek átadására a színházteremben, a Fő térre visszatérve pedig Éliás Gyula jr. koncertben lehet részünk Szulák Andrea és Fehér Adrienn közreműködésével.

Egy új programot is beiktattak a szervezők. A Kiss Szilárd Sportcsarnokban Siófok50 Születésnapi Party néven svédasztalos, több fogásos vacsorára vehettek belépőt a helyi lakosok. Az ételt a The Kitchen Caters by Kempinski Hotel Corvinus Budapest biztosítja, akik már számos más színvonalas rendezvényen nyűgözték le a vendégsereget konyhaművészetükkel. Az este hangulatfelelőse Rakonczai Imre lesz, éjfélkor érkezik a hatalmas születésnapi torta, amely a Víztornyot ábrázolja majd, hajnalban pedig DJ Medve zenéire táncolhatnak a party résztvevői.

Ezzel azonban nem zárul le a kerek évfordulós programsorozat. Szombattól indul a karácsonyig tartó Aranyacsengő Adventi Vásár a Fő téren. A Víztorony körül ismét felsorakoznak a díszes pompába öltöztetett kis faházak, melyek tehetséges kézművesek termékeit rejtik. Emellett kürtőskalács, lepény, gőzgombóc, forralt bor várja a vásár látogatóit, hétvégenként pedig a színpadon szabadtéri koncertek színesítik a karácsonyvárást. Hallhatjuk majd például a Swing Karácsonyt, a sokoldalú Daniel Speer Brass Friends zenekar előadásában, vagy megnézhetjük a Fourtissimo zenekar karácsonyi performanszát.
A két ünnep között Puncs Party lesz a Fő téren, szilveszterkor pedig fergeteges program, a többi között R-Go koncert és tűzijáték várja a vendégeket.

Hasonló jégfolyósó is kiegészíti majd a siófoki jégpályát

Nem hagyhatunk ki a felsorolásból egy további meglepetést! Igazi korcsolyapálya nyílik december 21-én a Hajóállomásnál. A 12 x 22 méter nagyságú valódi jéggel borított pálya egy 50 méter hosszú 2,5 méter széles jégfolyosóval lesz kiegészítve. A létesítmény a Balaton-part legegyedibb pályájának ígérkezik korcsolyabérlési lehetőséggel, térzenével, büfével és egészen február 17-ig tart nyitva.

Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva