likeBalaton.hu | 2020.08.26. 17:51
Óriásit vétett a sofőr az M7-esen, hatalmas karambol lett a vége
Mint ahogy mi is beszámoltunk róla: augusztus 26-án reggel, az M7-es autópályán Budapest felé, Balatonvilágosnál három autó ütközött össze. Tolatás okozta a balesetet.

A helyszíni szemle adatai alapján elvétette a lehajtót az a 62 éves balatonendrédi lakos, aki a leállósávban tolatni kezdett. A manőver során az autót részben a külső forgalmi sávba kormányozta, amit a mögötte szabályosan, de gyorsforgalmi utakat jellemző nagy sebességgel közlekedő két autóvezető is későn észlelt, így már nem tudták elkerülni az ütközést. Hat ember sérült meg a tolatás miatt.

A rendőrség az esettel kapcsolatban a következőkre hívja fel a figyelmet:

1.Soha ne forduljon meg, vagy tolasson vissza az autópályán, autóúton! Ez tilos! A hazai gyorsforgalmi utakon sűrűn találhatóak különszintű csomópontok, melyeken keresztül biztonságosan lehajthat és megfordulhat.

2.Ha pihenőhelyet, vagy leállóöblöt talál, álljon meg, és ha teheti, tekintse át a lehetséges útvonalakat a tévesztés javítására.

3.Figyelje a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat, hogy újratervezhesse útvonalát!

4.Ha hírt kap arról, hogy önhöz közel a forgalommal szemben halad egy jármű, őrizze meg a nyugalmát és csökkentse a sebességét! Növelje a követési távolságot a saját és az ön előtt haladó autó közt, majd soroljon be a külső sávba és ne kezdjen előzésbe! Ha lehet, várakozzon a legközelebbi benzinkútnál vagy pihenőhelynél, amíg elmúlik a veszély!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva