Mihály Szilvia | 2020.06.25. 17:00
Örömbiciklizéssel hangolódtak a szeptemberi versenyre a Kis-Balatonnál
33, 60, 137 - ezek nem nyerőszámok, hanem a kilométerek, melyek a Tour de Zalakaros résztvevőire várnak!

A járványügyi helyzet miatt az eredetileg június közepére tervezett Tour de Zalakaros kerékpáros verseny idén szeptember 25-27-én várja a sport szerelmeseit.

– Próbáltunk olyan dátumot választani, ahol még biztosított a nyárias idő és jó eséllyel lehet hatósági engedélyek tekintetében is nagy létszámú eseményeket tartani – tudtuk meg Jankovics Ferenctől, a MAPEI Tour de Zalakaros főszervezőjétől, hisz a versenyt mindenképpen szerették volna az idei évben is megrendezni.

Fotó: Jankovics Ferenc

– A rendezvényünk célja a versenyzési lehetőség biztosítása, a kerékpáros sport népszerűsítése. Azokat is várjuk, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként, az esemény nem csak profiknak szól. Az elmúlt tizenkét évben több mint 20 ezer résztvevő tekert már a Tour de Zalakaroson , ahol a fürdővárosból indulva, kis forgalmú utakon kalandoznak a versenyzők a zalai vidék legszebb tájain.

Fotó: Jankovics Ferenc

A múlt hétvégén, a verseny eredeti időpontjában a Teker Egyesület szervezésében egy “örömbringázást“ tartottak. A viharos szél sem tántorította el azt a közel 80 résztvevőt, akik az ország számos pontjáról érkeztek Zalakarosra egy Kis-Balaton körüli tekerésre.

Fotó: Mihály Szilvia

Az 50 és 35 km-es távokon gondoskodtak az energia utánpótlásról is, a Kányavári-szigeten bogrács­ban főtt nekik a vasárnapi ebéd, pihenésképpen többen még a zalaszabari szőlőhegyet is megmászták.

– Ez a nap ráhangolódás volt a szeptemberi versenyre, ahol több táv közül választhatnak a kerékpárosok.

Fotó: zalakaros.hu

– Milyen futamok várják a versenyzőket szeptemberben?
– A gyerekversenyek a 700 méter hosszú, könnyen teljesíthető pályája a zalakarosi kertmozi előtti parkban lesz, mely apró kavicsos utakon és füves terepen halad, így mountain-bike kerékpár javasolt a fiatal bringásoknak.
A családi kerékpártúra kis forgalmú utakon, teljesen sík útvonalon, nagyrészt kerékpárúton halad, a 33 km bringázás kiváló alkalom arra, hogy gyermekeinkkel megszerettessük a Kis-Balatont és környékét.

Fotó: zalakaros.hu

Készülünk céges csapatversenyre és megrendezzük a termálfürdők versenyét is, az igazi nagy csata azonban a két hosszabb távon várható. A Villtek Teljesítménytúra 60 km-es szakaszán már 350 m-es szintkülönbség is várja a versenyzőket, ez a 137 km-es országúti maraton távon pedig már 880 méteres lesz.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva