2019.01.24. 07:00
Zalakaros idén bringában utazik
A zalakarosi fürdő, az ország első kerékpárbarát fürdőjeként kedvezményes bringás fürdőbelépővel, GO BIKE vitalizáló masszázs bevezetésével és kerékpártárolókkal áll a vendégek rendelkezésére.

Az aktív és egészséges életmód iránti érdeklődés fokozatosan nő a Balatonhoz közeli zalai fürdővárosban, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket Zalakaroson. A helyi kerékpáros centrumban 2018-ban közel kétszer annyi bringát adtak ki a látogatóknak, mint egy évvel korábban. A Kis-Balaton kerékpáros túrák egyedülálló természeti környezetben kínálnak fantasztikus kikapcsolódási lehetőséget az aktív, minőségi idő eltöltésére.

Fotó: zalakaros.hu

A kiváló adottságokra a város idén még inkább ráerősít, hiszen a folyamatosan fejlődő TOUR DE ZALAKAROS országúti kerékpárverseny 2500 indulójával mára az ország egyik legkedveltebb rendezvényévé nőtte ki magát.

A 2019. június 21-23. között megrendezésre kerülő bringás hétvége már minden korcsoport számára kínál alternatívát: gyermekversenyt a legkisebbeknek, családi bringatúrát a Kis-Balaton körül minden generációnak és valódi megmérettetést a zalai dombokon keresztül 60 és 137 km-en.

Harmadszor kerül megrendezésre a Szabadics Ride – Company Challenge céges időfutam csapatverseny, a 0. napon pedig tematikus gasztro programokkal és GO BIKE warm-up partyval is bővül idén a bringás jamboree.

Fotó: zalakaros.hu

A program aktualitását az a határokon átívelő kerékpáros projekt is indokolja, melynek keretében többek között további 3 km kerékpárút kerül átadásra Zalakaroson, 2019 tavaszán.

– A turizmus rekordszámú növekedését prognosztizáljuk idén Zalakaroson, de fontos számunkra, hogy a helyben élők is részesüljenek a turizmus előnyeiből. Szeretnénk a zalakarosiak számára is kedvet csinálni az aktív idő eltöltéséhez, hiszen a fejlesztéseinknek az ő életminőségük javulását is szolgálniuk kell. A projekt keretében a helyi és környékbeli iskolák és intézmények bevonásával szemléletformáló kerékpártúrákat szervezünk, amelyek teljesítésével értékes nyereményekben részesülhetnek a résztvevő gyerekek és felnőttek egyaránt – mondta el Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester.

Fotó: zalakaros.hu

– A fürdőváros küldetésének egyik alapköve, hogy mindenkihez eljuttassa a megelőzés fontosságát, ezért a zalakarosi fürdő, az ország első kerékpárbarát fürdőjeként kedvezményes bringás fürdőbelépővel, GO BIKE vitalizáló masszázs bevezetésével és kerékpártárolókkal áll a kezdeményezés mellé – jelezte Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

A fürdő kerékpárbarát szolgáltatásait a szálláshelyek is a csomagjaikba építhetik, valamint a recepción „lerakott” slusszkulcsért cserébe ők is adhatnak ticketeket a tematikus csomagot lefoglaló vendégeiknek, amellyel aztán a helyi Tourinform irodában díjmentesen kölcsönözhetnek kerékpárt.

– A kerékpározás támogatása kitűnően illeszkedik a zalakarosi Hat Érzék koncepciónkba, hiszen a program egyik célja, hogy az egészségmegőrzést, mint életformát népszerűsítsük a fenntartható, szelíd turizmus jegyében. A zalakarosi fürdő gyógyító érintései, a zalai erdők és a Kis-Balaton impozáns látványa mellett itt még valóban hallhatjuk a csend hangját és érezhetjük a levegő illatát – fogalmaz Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, a GO BIKE integrált program ötletgazdája.

Forrás: zalakaros.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva