2019.09.04. 13:00
Országos kerékpáros találkozót szerveztek Alsóörsön, a Balaton-parton
Félezer résztvevővel rendezték meg – hagyományteremtő szándékkal – a második Országos Kerékpáros Találkozót és Fesztivált az alsóörsi strandon a hétvégén. Sokan jöttek el kihasználni az utolsó igazi nyári hétvégét.

Érkeztek egyénileg és családdal, párok és baráti társaságok a bringatalálkozóra, amely iránt az egész országból érdeklődtek, volt, aki Szegedről kerekezett idáig.

A rendezvényen részt vevők egyöntetűen azt mondták, végre van program, találkozási lehetőség az amatőr kerékpárosok számára is.
Többen arról is beszéltek, hogy az előrejelzések szerint ez az utolsó igazi nyári hétvége, amit a Balatonnál töltenek el, ahol a bringázást összekötik egy kellemes csobbanással, úszással.

– A saját példám alapján döntöttem a találkozó megszervezése mellett – fogalmazott Tömböly Tamás, aki lakóhelyén, Győrben mindenhová bringával megy, és gyermekei­vel is rendszeresen túrázik, a család már Rómáig is eltekert két keréken. A főszervező eltökélt abban, hogy a mostani rendezvénnyel hagyományt teremtsen ezen a településen, a bringásokat a jövőben is elhozza ide.

Úgy érvelt, hogy akik versenyeznek, van közösségük, de az amatőröknek nincs, pedig ők is szép számmal gyűrik a kerékpárutakat. Két éve nagy érdeklődés mellett már szerveztek hasonlót, akkor Balatongyörökön adtak egymásnak randevút a bringások.

A kérdésre, hogy mit jelent számára a kerékpározás, aláhúzta, egészséges passzió, kitűnő kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés, ráadásul olyan helyekre juthat el az ember, ahová másként nem lehetséges, és közben sok emberrel találkozhat, beszélgethet. A főszervező a biztonság érdekében figyelmet, türelmet kért a közlekedőktől, a bringásoknál pedig egyebek mellett alapvető a KRESZ ismerete.

Üdvözölte az egészség megóvása miatt és idegenforgalmi tekintetben is a fesztivált Hebling Zsolt polgármester, aki családjával együtt szintén sokat kerékpározik. Azt mondta, sok vendég érkezik bringával, és ha jó az idő, akkor ez egész évben jellemző, nem csak nyáron. Annak nagyon örül, hogy rövidesen megépülhet a Veszprém és Alsóörs közötti kerékpárút, ami szintén jelentős turisztikai előnnyel jár majd.

A találkozón egyebek mellett több túrát szerveztek, a résztvevők előadásokon, vetélkedőkön vehettek részt, fát ültettek a környezet védelme érdekében, és ismert előadók szórakoztatták a közönséget.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva