vitorlazasmagazin.hu | 2020.04.17. 14:00
Összefognak a vitorlázók a sportágért
Nyílt levelet írtak a magyar vitorlázás meghatározó szereplői, amelyben az egészségügyi veszélyhelyzet miatt összefogásra szólítják fel a hazai vitorlás társadalmat.

A levelet Kurucz Sándor, a Nagyhajós Bizottság elnökének kezdeményezésére eddig a sportág 22 ismert személyisége látta el aláírásával. A levélben arra kérik a vitorlázókat, hogy a bizonytalan helyzet ellenére aki teheti, fizesse be az éves klubtagsági díjat és váltsa ki a versenyengedélyét. Emellett javasolják, hogy a veszélyhelyzet miatt elmaradt versenyekre szánt költségeket vagy a nevezési díjak egy részét fordítsák a vitorlázók, a hajóegységek és az osztályok megsegítésére – írja a vitorlazasmagazin.hu.

Mindent megtudhatsz a balatoni vitorlázásról is, ha ide kattintasz!

Kurucz Sándor, a nyílt levél kezdeményezője elmondta: a Nagyhajós Bizottság elnökeként rálátása van arra, hogy milyen mélyen és súlyosan érinti a veszélyhelyzet a magyar vitorlázás működését. A bizonytalan helyzetre való tekintettel sokan nem fizették be az éves klubtagsági díjakat vagy csökkentést kértek, sokan kivárnak a hajóik vízrerakásával. Ez a kisebb klubok pénzügyi helyzetét az elmúlt időszakban alapjaiban rengette meg, nem egy közülük már most a napi túlélésért küzd. A versenyrendszert üzemeltető Magyar Vitorlás Szövetségnek pedig a versenyengedélyek kiváltásának elmaradása okoz jelentős bevételkiesést, miközben megfeszített erővel próbálják a sportág normális működési kereteit fenntartani.

Fotó: vitorlazasmagazin.hu

Kurucz Sándor szerint félő, hogy mire visszaáll az élet a rendes kerékvágásba, sok klub és verseny kerül a tönk szélére, ami a vitorlázóknak sem lehet jó, hiszen nem lesz, aki üzemeltesse a kikötőket és megszervezze a versenyeket. Ezért haladéktalanul cselekedni kell, amíg nem késő. Az aláírókkal együtt úgy látják, most azzal segíthetnek a sportágnak a legtöbbet, ha – mint ha mi sem történt volna – befizetik az ilyenkor tavasszal szokásos tagsági díjakat és a még érvényes sportorvosi engedély birtokában kiváltják a versenyengedélyüket. Aki pedig teheti, önkéntes felajánlásokkal is segítse a nehéz helyzetbe kerülteket, amelynek technikai lebonyolítását az MVSz-re bíznák.

Fotó: vitorlazasmagazin.hu

A nyílt levélhez eddig 22-en csatlakoztak, köztük található a Kékszalag tavalyi győztes egységének kormányosa, Petrányi Zoltán, Cittel Lajos, aki tavaly kapta meg a Magyar Hajózásért Érdemérmet, Fináczy György olimpikon, sokszoros magyar bajnok, az osztálykapitányok mások mellett Herkó Dezső (70-es cirkáló), Siklósi Máté (Optimist), Temesfői Zénó (Nau370Run), Náray Vilmos (Dragon), Pál Gaszton (Sudár Regatta).

Az aláírókhoz itt lehet csatlakozni.

 

Nyitókép: vitorlazasmagazin.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva