2019.07.12. 15:00
Otelló és Izabella nyert a csopaki pálinkafesztiválon
Finom pálinkákkal, borokkal, kézműves sörrel, koncertekkel és hangulatos vásárral várta az érdeklődőket az idei fesztivál, melyet a Fürdő utcai nagy parkolóban rendeztek meg.

A fesztivál díszvendége Hajdúnánás városa volt, akik bemutatták gasztronómiai kínálatukat és kézműves termékeiket is.

A megnyitó napon hirdették ki a pálinkaverseny eredményét, valamint átadták a Pannon Pálinka Fesztivál fődíját, a Pannon Superior elismerést. – Idén Kiss Tibor gyulafirátóti pálinkafőző gazda otelló és Izabella borpárlata volt a bírák szerint a legfinomabb – tudtuk meg a verseny elnökétől, Csalló Jenőtől, a Pannon Pálinkafőzők Egyesület elnökétől. Örömét fejezte ki, hogy évről évre finom, jó minőségű pálinkákat neveznek be, és a fesztivál egyre népszerűbb.

Csalló Gergő, Kiss Tibor, a pálinkaverseny győztese, és Csalló Jenő, a Pannon Pálinkafőzők Egyesület elnöke

A második napon derült ki, melyik bor a legfinomabb. – A településen 1994 óta rendeznek borversenyt. Idén, a huszonhatodik rendezvényre harmincegy nedűt neveztek be a gazdák és a pincészetek. A szakmai zsűri 9 arany, 15 ezüst és 7 bronz minősítést osztott ki. Mint mindig, most is az olaszrizling volt többségben. A nevezett borfajták között megtalálható volt még a rajnai rizling, a rizlingszilváni, a tramini, az ottonel muskotály, a chardonnay, a rozé, egy habzóbor és három vörösbor is – tudtuk meg Tóth Gyula helyi bortermelőtől, aki a kezdetektől szervezi a borversenyt.

A Jásdi Pince 2018. évi chardonnay borával az önkormányzat alapító okirata szerint a 2019. év borosgazdája lett. Az aranytanúsítvány oklevelet és a díjat Ambrus Tibor polgármester és Tóth Gyula adta át.

A három nap során kiváló koncerteket láthatott és hallhatott a szépszámú közönség. Bebizonyosodott, hogy az élő zenének mindig varázsa van. Csopakon mindig odafigyelnek arra, hogy minőségi, jó zenéket halljon a nagyérdemű. Hatalmas sikert aratott a Budapest Ragtime Band, a Grunting Pigs Duo, a Csopak Demizson Allstars Orchestra, a Péter és Pán Gitárduó, a Hot Jazz Band, és a Billy Mack Company.

 

Forrás: veol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva