2019.09.03. 04:21
Padlóburkolás egyszerűen
Hirdetés - Ha építkezünk vagy felújítunk, akkor az egyik sarkalatos kérdés, hogy parkettával vagy padlószőnyeggel borítsuk lakásunk néhány helységét. Sokszor az is sokat nyom a latba, hogy mi magunk melyikkel tudjuk könnyebben beborítani a padlót.

Az 1900-as évek végén igen nagy divat volt a padlószőnyeg használata. A lakások nagy részében a parketta helyett ezt ragasztották le a szobákban. Ekkor még főleg műszálból készültek, lerakásához mesteremberekre volt szükség és diszperziós ragasztóval rögzítették a talajhoz. Az anyagából kifolyólag sajnos a tisztíthatósága nem volt tökéletes, így a poratka allergiák száma megnőtt és sok helyen ezért lecserélték parkettára.

Napjainkban újra virágkorát éli a padlószőnyeg, mely számtalan színben és mintával kapható. Az új technológiának köszönhetően olyan anyagból készül, mely könnyebben takarítható és felülete szennytaszító réteggel van bevonva.

Számos egyszínű és mintás darab közül választhatunk

A meleg padlóburkolat még otthonosabbá válik, ha padlófűtés van alatta. Ez a kombináció a lábnak igen kellemes, és reggel, ha felkelünk, nem a hideg parkettára lépünk. Azon túl jó hang és hőszigetelő.

Padlószőnyeg lerakása egyszerűen

Ahogy a technika fejlődik, úgy lesz egyszerűbb sok minden az életben. Ez érvényes a padló burkolására is. A kétoldalú padlószőnyeg-ragasztószalagnak köszönhetően nincs szükség arra, hogy mesterembereket hívjunk. A rögzítő eszköz használata egyszerű és könnyű, kézzel téphető, de mégis szilárd és megbízható tartást biztosít, a végeredmény pedig tökéletes. Ha úgy gondoljuk, hogy mégsem a lerakott padlóburkolót szeretnénk, akkor lehetőségünk van gyorsan felszedni a régit a visszabontható ragasztószalag jóvoltából és az újat lerakni a helyére.

Padlószőnyeg-ragasztószalag nem csak padlószőnyeghez

A kétoldalas ragasztószalag sokoldalú, így más padlófedők, PVC padló, filc vagy egyéb szövetanyag, szőnyeg rögzítése esetében is használható, kiváló eredménnyel. Akár egyenetlen felületre is kitűnően tapad. A ragasztócsíknak még egy előnye van, nagyszerű nedvszívó aljzat, mely növeli az aljzat tapadását és óvja a száraz anyagokat nedvességgel szemben.

Ne féljünk belevágni a felújításba és válasszuk nyugodt szívvel a padlószőnyeget. A megfelelő eszközökkel pillanatok alatt csodákra lehetünk képesek. Így minden adott, hogy saját kezűleg varázsoljunk melegséget otthonunkba.

A modern padlószőnyegek felülete szennytaszító réteggel van ellátva

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva