Horváth Virág | 2020.09.16. 14:00
Komédiák, musical és dráma - Érzelmi hullámvasút lesz a Pannon Várszínház új évada
A koronavírus-járvány ugyan derékba törte az előző évadot, ősztől megújult erővel kezdenek bele a játékba a társulat tagjai. Komédiák, musical és dráma is szerepel a Pannon Várszínház új évadának műsorán.

A tavalyi évadról szólva Vándorfi László, a teátrum igazgatója elmondta, március elejétől több hónapon át nem tudtak játszani. Emiatt 57 saját előadás elmaradt, 162-t mutattak be 87 ezerről 57 ezerre csökkent. A nyáron 41 előadást mutattak be, ami szintén visszaesés a tavalyihoz képest. A színház az elmaradt mintegy 25 millió forintos bevételkiesést pályázatokkal igyekszik pótolni.

Az új évadban öt bemutatót terveznek. A huszadik évadot A Pál utcai fiúk című darab díszelőadása vezeti fel szeptember 24-én. Ezt követően elsőként a Virágot Algernonnak című előadást mutatják be. Másodikként a Kölcsönlakás című komédia, majd Goldoni klasszikus vígjátéka, a Két úr szolgája új fordításban, A főnök meg én meg a főnök címmel lesz látható. Az évad negyedik bemutatóját, az Amadeust M. Tóth Géza rendezi, a dráma Antonio Salieri zeneszerző és Mozart vetélkedését mutatja be. Az évad zárásaként a Hotel Menthol (…éji álom) című musical kerül a nézők elé. Fenyő Miklós és Novai Gábor dalaihoz Bőhm György és Korcsmáros György írtak szellemes librettót.

A Pál utcai fiúk díszelőadása vezeti fel a jubileumi évadot Fotó: Pannon Várszínház

Virágot Algernonnak

Charlie Gordon csodálatos szellemi fölemelkedése és méltóságteljes visszatérése korábbi énjéhez felemelő példájává válhat az emberi kitartásnak, az élni akarásnak, az optimizmusnak, a szeretet erejének. Ugyanakkor a mesterséges intelligencia korában megkérdőjeleződik az emberen folytatott kísérletezés jogosultsága, a tudomány lehetőségeinek gátlástalan tágítása. A világhírű regény színpadi változatát a közismert színész, Szervét Tibor készítette.

Bemutató: 2020. szeptember 26.

Kölcsönlakás

Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás, nagy a felfordulás. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk a földszinten található. Henry nagy nőcsábász. Amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, addig Henry egy hölgyismerősével randizna társa lakásában. Nem tudja, hogy felesége is ezt tervezi újdonsült lovagjával. És van, amiről egyikük sem tud: a felújításon dolgozó belsőépítész is épp szerelmi légyottra hívta a szobalányt. A teljes káosz közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd hölgy hírében álló híres mesekönyvíró, akire a kiadó már régóta fente a fogát…

Bemutató: 2020. október 22.

 

Az idei évadban egyelőre az előírások miatt ifjúsági csoportok nem látogathatják a színházat, a teátrum viszont a nagyszínházi előadások mellett stúdiódarabokat is bemutat. Kocsis István Jászai Mari című monodrámáját Kárpáti Barbara játssza, a 23 perc című egyszemélyes előadásban Pap Lívia, míg a Lola Blau című monomusicalben Kovács Ágnes Magdolna lesz látható.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva