Szaniszló Hajnalka | 2021.12.11. 08:00
Pély Barna kedvenc karácsonyi étele – recepttel és karácsonyi fotókkal
Pély Barna megmutatja kedvenc karácsonyi finomságát és elmeséli, hogy hogyan telik náluk az ünnep.

Karácsony Pély Barnáéknál

– Imádom a téli Balatont. Zord és nyugodt is egyben. A hullámai el tudják üzni a gondokat. Mindenre van idő, mert nem kell órákat állni a csúcsforgalomban. Minőségi időt tudok tölteni a párommal, és mélyen megélem a művészi magányomat is. Sok ötletem támadt már, miközben bámultam a Balaton hullámait. Tavaly is Évi (Barna párja – a szerk.) családjánál töltöttük az ünnepeket a Balaton mellett, és ez idén is így lesz. Ha a járványügyi intézkedések engedik, akkor koncertezéssel és nagyobb baráti társassággal töltjük idén a szilvesztert – mesélte lelkesen az énekes.

Pély Barnával korábban egy hosszabb interjút is készítettünk, akkor arról is mesélt, hogy pontosan hol és mivel szereti tölteni az idejét a Balatonnál, s hogy szerinte a tó pozitív energiáit semmivel sem lehet összehasonlítani.

– Az ünnepek alatt mindenki próbálja a legjobb formáját hozni és elásni a csatabárdot. Ebből kifolyólag bárhová is megyünk, emelkedett a hangulat. Imádjuk a szeretteinkkel eltöltött karácsonyi bulikat, és persze megvendégeljük, megajándékozzuk egymást. Tavaly például ronda karácsonyi pizsama partit tartottunk egy baráti párral. Gondolhatjátok, hogy milyen vicces képek születtek. (nevet) – folytatta Barna.

A covid nagyon megviselte az embereket, ezért a karácsony most fontosabb, mint valaha

– Sorstársak vagyunk mindannyian. Karácsonykor fontos, hogy elmélyüljünk. Mi az, ami igazán boldoggá tesz minket? Miért fontos figyelni a szeretteinkre és egymásra? Szeretetet adni és kapni jó.

Ebben az időszakban szoktam olyan döntéseket is hozni, amelyeket betartok a következő évben. Nekem a békés karácsony adja meg az alapot az újévi fogadalmaimnak – fogalmazott Barna.

Pély Barna karácsonya Fotó: Pély Barna családi

Pély Barna karácsonya
Fotó: Pély Barna családi

 

Pély Barna karácsonyi kedvence a konfitált sertésszűz-pecsenyéje borsmártással és rizzsel

Barna párja kiválóan főz, ezért karácsonykor is különlegesen finom ételek kerülnek az asztalra. A receptet a videó után mutatjuk.

– Szívből ajánlom az ünnepi készülődéshez a saját dalunkat, amelynek szövegét Évivel írtuk. Épp arról szól, amiről fentebb meséltem – mondta Barna.

 

Konfitált sertésszűz-pecsenye borsmártással és rizzsel

Hozzávalók:
1 db sertésszűz
200 g sertészsír
színes bors
80 g vaj/ 2-3 ek olívaolaj
200 ml tejszín
1 ek liszt
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, a hússzeletek mindkét felét borsozzuk, majd egy sütőtálba helyezzük, sóval és valamilyen általunk kedvelt friss zöldfűszerrel megszórjuk. A folyékonyra olvasztott sertészsírt ráöntjük úgy, hogy ellepje a hússzeleteket. 110-120 fokos sütőben 2-3 óra alatt elkészül. (Ha nincs időnk konfitálni (bár nagyon megéri), akkor a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben, majd egy sütőtálba rakjuk, fűszerezzük, kis olajat öntünk rá, letakarjuk alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Közben megfőzzük a rizst, és a borsmártást is elkészítjük. Kb 1 ek frissen őrölt bors és vaj elegyét hevítjük, majd 1 dl vizet öntünk rá. Főzzük pár percig, aztán a tűzről levéve folyamatos keveréssel hozzáöntjük a tejszínt. Visszarakjuk a főzőlapra, sózzuk és borsozzuk is kicsit, majd folymatos keveréssel összerottyantjuk. A húst a mártással és rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!

Ha érdekel, hogy a többi hazai sztár asztalára mi kerül karácsonykor, itt keresgélj.

Elkészült Pély Barna karácsonyi szűzpecsenyéje

Konfitált sertésszűz-pecsenye Pély Barnáék karácsonyi asztalán Fotó: Pély Barna családi

Konfitált sertésszűz-pecsenye Pély Barnáék karácsonyi asztalán Fotó: Pély Barna családi

 

Nyitókép: Pély Barna családi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva