2019.08.21. 13:00
PlayIT Balatonfüred – Dobozba zárt szabadság
2019. augusztus 19-én 10 órától rendezték meg az országjáró PlayIT balatonfüredi kiállítását. A Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont megtelt fiatalokkal és kevésbé fiatalokkal. Sokféle embert láttam ott, egy közös volt bennük, a számítógépes játékok iránti rajongás.

Az alagsorban a gamereknek valóságos paradicsomot építettek fel a szervezők. Kezdetben vala természetesen a nagyszínpad, ahol fél 11 és 14 óra között félóránként, aztán pedig óránként kezdődtek a műsorok, Talkshow Rubennel és Nerdhubbal, valamint Itt és most, Paplovaggal és Zsoltival. Már maguk a nevek is megérnek egy misét.

A nagyszínpad mögött volt Mozdulj! gamer kuckó, Monster truck, a hatalmas terem másik oldalán pedig Just Dance, Xbox One X és társaik.

A résztvevők pontos számát csak egy hét múlva tudják megmondani, de a legzsúfoltabb időszakban, azaz 11 és 15 között tele volt a terem, az biztos. A látogatók nagyrészének átlagéletkora 15 év volt, de több apukát is láttam, aki „kísérés” címszó alatt egyfolytában kikapkodta gyermeke kezéből a konzolt.

Sok időt töltöttem a játékosok figyelésével, és azon gondolkodtam, hogy a közvélemény általában rabságnak bélyegez minden számítógépes játékot, mert elviszi az ember figyelmét a külvilágról. Igen, ez valóban így van. Viszont életemben nem láttam még ennyi felszabadult és vidám embert egy helyen, akik egy fotelben ülve száguldoztak az autóversenypályán.

A táncolós részen hosszasan néztem egy melegítőnadrágos lányt, aki önfeledten, hibátlanul táncolt el ez nehéz koreográfiát úgy, hogy a boldog mosoly egyszer sem tűnt el az arcáról.

Köszönjük, PlayIT, köszönjük, Balatonfüred! Felkészül Pécs és Budapest…

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva