Szaniszló Hajnalka | 2019.11.30. 06:00
Programajánló - advent első hétvégéje a Balatonnál
Itt a december, s ezzel beköszönt az adventi időszak. Az izgalmas várakozás, készülődés, a fényfüzérek, a forralt bor, a gyertyák és a szívet-lelket melengető dallamok hónapja. Természetesen a Balatonnál is az ünnep körül forog az élet, de azért bőven akadnak más jellegű programok is. Ha úgy döntesz, hogy patak-túrára vagy pizsi-partyra vágysz, a magyar tengernél ezt is megtalálod most hétvégén. Segítünk eligazodni.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

SZOMBAT

A Hévíz-patak téli vízitúra egészen a tavasz kezdetéig várja az érdeklődőket. Izgalmas kaland és rendkívül egyedi élmény és aktív kikapcsolódás is egyben.Itt tudsz tájékozódni a dátumokról és a további részletekről.

Téli madarak a Balatonon címmel várják a természet- és állatbarátokat Badacsonytomajon egy madármegfigyelő-túrára. Részletek itt.

Adventi bütykölde címmel karácsonyi készülődős programmal várják a kicsiket és nagyokat az Arácsi Népházban Balatonfüreden. Készíthetünk kedves karácsonyi ajándékokat és díszeket is.

Jégpályanyitó-hétvége lesz Balatonlellén a BL Yacht Club területén. Negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a balatonlellei jégpálya. A 300 négyzetméteres valódi jégfelületet víz fagyasztásával hozzák létre, a pálya alatt húzódó csőrendszerben mínusz 10 fok van, így biztosítva a hideget, tehát nem műanyag pályáról beszélünk. Akinek nincs korija, az tud bérelni. Van mindenféle méret, így az egész család kaphat a lábára cipőt. Büfé, forralt bor várja a látogatókat egészen 2020 februárjáig.

Tudtad, hogy még soha nem nyílt ennyi jégpálya a Balaton körül? Itt összegyűjtöttük, hogy hol tudsz csúszni egy jót

Itt írtunk a különleges siófoki jégpályáról, nézd meg, mitől olyan egyedi!

Mindent a balatoni jégpályákról ide kattintva!

Egy jó forraltborfőző-versenyben benne vagy? Akkor irány Badacsonytördemic!

Családi adventi hétvége a Vaszary AlkotóMűhelyben, Balatonfüreden, ahol ezúttal kipróbálhatjuk az olajpasztell tájképfestést is. Csók István, Szivárvány a Balaton felett című festményének felhasználásával olajpasztell szivárványt festhetünk, mindenki a saját színeiben. Kérik a családokat, hogy olyan ruhában érkezzenek, amelyen nem félnek az alkotás nyomait hazavinni, hiszen a festék cseppen, csöppen!

Fotó: Pixabay

Santa Claus party run RedHot Run – veszprémi állomás szombaton! Helyszín a Kolostorok és Kertek. A jó hangulat garantált, ha több tucat Mikulás fut együtt. Móka és kacagás!

Fotó: Pixabay

Szombaton kerül megrendezésre a Balatoni Kör Gasztropiknikjének badacsonyi állomása is. Badacsonytomajnál a Balaton közepén borozhatunk ,ez nem mindennapi lehetőség, nem érdemes kihagyni! Ami várható: Balatoni KÖR tag éttermek, borászatok, pálinka és sör főzdék, ezen kívül kézműves árusok, élőzene, gyerek és felnőtt játékok és sok minden más!

 

November 30-án Badacsonyban a Balatoni Kör GasztroPiknik – Badacsony esemény mellett egy igazi különlegességgel készülünk! Borozz úgy, ahogy még soha: borkóstoló a Balaton közepén Luszi fedélzetén az alábbi borászokkal: Laposa Bence, Gyukli Krisztián, Söptei Zsolt, Egly Márk, Bujdosó Ferenc. ?Bővebb információ és jelentkezés: program@blyc.hu

Közzétette: Balatoni KÖR – 2019. november 10., vasárnap

Irodalmi kalandozásra invitálnak mindenkit a balatonfüredi Vaszary Galériába, ahol Lackfi Jánossal tehetünk majd egy rendhagyó tárlatvezetést a Folyók, vizek, tengerek kiállításon. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató program.

Megkezdődik az Adventi Fények Ünnepe Balatonlellén, ahol megcsodálhatjuk az adventi koszorú, a karácsonyfa és a körforgalom díszeinek kigyulladó fényeit.

Adventi ünnepségsorozattal készülnek a veszprémi Agórában is. Kézműves foglalkozások, ünnepi inspirációk várnak kicsiket és nagyokat a veszprémi Agórában, hogy kellőképpen ráhangolódhassunk az adventi időszakra és a Karácsonyra. Kora este a Lóca együttes is fellép. További részletek az esemény nevére kattintva érhetőek el.

Adventi vesperás és gyertyagyújtás lesz a Tihanyi Bencés Apátságban. A szerzetesek esti imádságát énekelhetjük a Tihanyi Bencés Apátságban, majd közösen meggyújtjuk az első adventi gyertyát. Az esemény természetesen minden adventi hétvégén, szombatonként megrendezésre kerül.

A Tihanyi Bencés Apátság hivatalos fotója

Kétnapos adventi hétvégével várják a vendégeket Hévízen. Forralt bor, sült gesztenye és ünnepi koncertek készítik fel a szívünket a karácsonyra! Mesekuckó, adventi koncertek és természetesen gyertyagyújtás is lesz.

Zalakaroson is megrendezik az első adventi hétvégét. Az azonos című rendezvényen advent idején minden szombaton a Gyógyfürdő téren várják a vendégeket adventi vásárral, karácsonyra hangolódó programokkal, óriás adventi koszorúval, forralt borral, sült gesztenyével. Lesz Mikulás-futás, karácsonyfa-díszítés és orgonakoncertek is.

Természetesen Keszthelyen is lesz adventi gyertyagyújtás, méghozzá a Fő téren, ahol az ünnepi koncertek mellett díszkivilágítás, fényfestés, téli finomságok, kézművesek, városi betlehem, fotópontok, kisvasút szórakoztatja a vendégeket. A záróprogram ezen a napon Hevesi Tamás adventi koncertje lesz.

Egy egészen különleges PizsiParty vár szombaton a veszprémi Expresszóban! Nem csendes-ülős bulira, hanem minden idők legnagyobb partislágereire és fergeteges bulihangulatra kell készülnie annak, aki az Expresszóba látogat! Ne hagyd otthon a felszerelést, azaz a pizsamát, a mamuszt, az óriás partyszemüveget és persze egyéb jelmez is jöhet, a továbbiaknak pedig csak a fantáziád szabhat határt.

VASÁRNAP

A megszokottnál kicsit korábban, már vasárnap ellátogat Keszthelyre a Mikulás! A Mikulásváró délután kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes szórakozást ígér. Részletek itt.

Vasárnapi Vizit – „A betlehemi csillag nyomában” címmel tartanak előadást Balatonfüreden az Arácsi Népházban, ahol Dr. Szabó Róbert, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Csillagászati Intézetének igazgatója mesél majd a titokzatos jelenségről.

A siófoki Fő tér adventkor ünnepi hangulatba öltözik, a Víztorony is pompás kivilágítással várja a látogatókat. A kézművesek karácsonyi vására mellett színpadi programok szórakoztatják a közönséget az Aranycsengő adventi vásárban. Részletek az esemény nevére kattintva.

Fotó: Krausz Andrea

Balatonfüreden nem csak gyertyagyújtás lesz, hanem adventi táncgála is.

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Nyitókép: Shutterstock

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva