Irodalmi kalandozás Lackfi Jánossal kicsiknek és nagyoknak
Helyszín Balatonfüred, Honvéd utca 2-4
Időpont
Lackfi János József Attila-díjas költő, író, tanár irodalmi műsora általános iskola 3-6. osztályos gyermekeknek.

14.00 Irodalmi kalandozás Lackfi Jánossal kicsiknek és nagyoknak: Lackfi János József Attila-díjas költő, író, tanár irodalmi műsora általános iskola 3-6. osztályos gyermekeknek.

16.00 Rendhagyó tárlatvezetés Lackfi Jánossal

Lackfi János irodalmi párhuzamok megidézésével vezeti végig a látogatókat a Folyók, tavak, tengerek – Az éltető víz című kiállításon. Az irodalmi programon és a tárlatvezetésen való részvétel belépőjegy megváltásához kötött.

Író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Harminc könyv, hat gyerek, évi száz fellépés. Író ember szerelmes az életbe, az emberekbe, ahogy járnak az utcán, teregetnek a fregolira, nyitják a sört radiátor bordázatán, bántják és dédelgetik egymást, önzőznek és önzetlenkednek, bratyiznak vagy barátságtalanul pöfögnek rád a foguk közt. Szerethetetlenül és szeretni valóan emberszabásúak. Aztán író ember meg is írja, életbefőtteket, sűrített földi paradicsomot (és poklot) hoz létre, ott állnak a kamrapolcon szép sorban, ha jön a tél, ha jön az egyedüllét, sorra fel lehet bontogatni, “túlságosan zajos” társas magánnyá oldani azt, amiben mind szenvedünk, amiben mind lubickolunk.

Az alábbiakban Lackfi János Bedili című versét a Hahó Együttes megzenésítésében hallgathatjuk meg.

 

Szöveg forrása: Vaszary Galéria és Lackfi János közösségi oldala

Nyitókép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva