2020.02.07. 10:00
Hétvégi balatoni programok - mutatjuk a legjobbakat!
Tél van - bár ez az időjáráson nem mindig látszik - és hamarosan tombol a farsangi szezon. Ennek előszele már a Balatonnál is érezhető a különböző gasztroeseményeken és bulikon, de természetesen továbbra is van lehetőség a szabadban túrázni is, földön és vízen egyaránt.

Fonyódi Kolbászfesztivál – február 7-9., Fonyód

A téli Balaton egyik legnagyobb gasztrorendezvényén 2020-ban is várják a kolbásztöltő csapatok jelentkezését. A két napos fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói a termelői piacon. Sajtkülönlegességek, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák lesznek kóstolhatóak és vásárolhatóak a helyszínen. Rétessütés, erdélyi kürtöskalács, langalló, édességek és megannyi válogatott gasztronómiai finomság várja az érdeklődőket, esténként pedig koncertekkel színesítik a programot.

Fotó: Sonline

 

Szauna fesztivál, február 7-9., Zalakaros

Hatalmas szauna fesztivállal forrósítják fel a Zalakarosi Fürdő programkínálatát! Mi vár rád a három nap alatt? Szaunaszeánszok, fürdőrituálék, hangfürdők, workshop, szaunashop, zenés est a Park Inn Hotelben.

Fotó: Pixabay

 

IV. Farsangi Regatta Balatonlellén – február 8., Balatonlelle

A Téli Regatta Vitorlás Versenysorozat harmadik futama a BL Yacht Club szervezésében Balatonlellén, melyen saját hajóval, Open kategóriában bárki elindulhat.

 

Három vulkános geotúra vártól kőtengerig – február 8., Gyulakeszi

Az idei Geofarsang alkalmából a Tapolcai-medencében várnak színes látványbörzével minden geotúra rajongót, és a geotúrázással még csak barátkozókat! Vendégművészek: vulkánok kirobbanó formában, Pannon-tó a festő-és szobrászművész és még sokan mások.

Birtoklátogatás, bortúra, borvacsora – február 8., Badacsonytomaj

Csodaszép környezet és fantasztikus borok várnak rád a badacsonyi bortúrán! Gyere, ismerd meg a hegy északi oldalát is!

Fotó: Pixabay

VIII. Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál – február 8., Nemesvámos

Főzőverseny, vásártér, népi játékok egy helyen, Nemesvámoson a lencse- és hurkafesztiválon.

Fotó: Pixabay

Keszthelyi esküvő kiállítás – február 8., Keszthely

Ha balatoni esküvőt szeretnél, látogass el a keszthelyi esküvő kiállításra, hogy megismerd a környék legjobb szolgáltatóit! A Balaton Színházban várják a házasulandó párokat a tizedik esküvő kiállításon. Kiállítók: esküvői ruhák, alkalmi ruhák, virág, dekoráció, fotó-videó, esküvői torták, vendéglátás, szépségápolás, ajándékötletek, ékszerek, meghívók, esküvői táskák, origami dekoráció és kiegészítők.

Fotó: Pixabay

 

Gryllus Vilmos: Maszkabál – február 8., Veszprém

Egy farsangi jelmezbál elevenedik meg Gryllus Vilmos műsorában február 8-án a veszprémi Agórában. A nyitány után sorban jönnek és bemutatkoznak a „jelmezbe öltözött” dalok: a varázsló és a banya, az ősember és a bohóc, a kéményseprő, a szerecsen, a páncélos lovag és a hétfejű sárkány. Vilmos talán legvidámabb lemezének, a Maszkabálnak dalait hallgathatják-énekelhetik az egy órás műsorban a gyerekek, és persze a felnőttek is.

 

 

Holdfénytúra a Badacsonyon – február 8., Badacsonytomaj

Az erdő holdfényben is varázslatos, nézz le a a badacsonyi Kisfaludy-kilátóból a környékre! A túra során megismerkedünk a hegy természeti és kultúrtörténeti értékeivel, miközben hallgatjuk a macskabagoly kísérteties hangját. A kilátóból pazar kilátás nyílik a csillagok és Hold fényében szikrázó Balatonra és a Káli-medence gyöngyfüzérként világító falvaira.

Fotó: Pixabay

 

A dzsungel könyve előadás – február 8., Veszprém

A dzsungel könyve azon ritka produkciók egyike, mely mindenekelőtt az ifjúságnak szól, ám életmodell-jellege minden korosztály számára alapvető felismeréseket, élményeket, katarzist nyújt. A Kipling-regény alapján készült rendkívül népszerű musical a dzsungelt, mint emberi társadalmunk tükörképét értelmezi. Ebben a valóságban az emberi tulajdonságokkal felruházott vadak létünk jobbik felét képviselik: kemények de őszinték, a dzsungel-társadalom a természet áthághatatlan, szigorú törvényei szerint él.

 

 

Kocsonya szépségverseny – február 8., Badacsonytördemic

Az ízletes kocsonyát ezúttal a külső alapján bírálja a szakértő zsűri. A tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Kocsonya Szépségversenyen régi szép tálakba, cserépedényekbe helyezik a kocsonyákat – van hagyományos, hal és gyümölcskocsonya. Az értékelés része a látvány, a tálalás (minél patinásabb edény), az ötletesség.

Fotó: Mihály Szilvia

 

Hévíz-patak téli vízitúra – február 8-9., Hévíz

Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű patak. A meleg víz miatt a túra téli időszakban is teljesíthető, mivel a patak még a legzordabb teleken sem fagy be. A patakot a Hévízi-gyógytó táplálja, mely Európa legnagyobb meleg vizű tava. Novembertől március közepéig tudsz velünk kenuzni, kajakozni a patakon. Téli időszakban a tó és a patak felett lebegő páraréteg, a rengeteg tündérrózsa, a part menti mocsaras lápvidék meseszerű hangulatot ad a túrának, szinte várja az evezős, hogy mikor bukkan elő egy kobold a fűcsomó mögül, vagy mikor lebben fel egy tündér a tündérrózsa virágjából.

Fotó: Tóvíziné Koller Julianna / Zalai Hírlap

Nyitókép: Shutterstock

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szűcs Ildikó

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva