Szaniszló Hajnalka | 2019.07.19. 07:00
Programdömping a hétvégén a Balatonnál – ajánló
Ha szeretnél talpig színes festékekben tombolni, ha inkább koncertre mennél, esetleg bábszínházba vinnéd a gyerkőcöket vagy Kékszalagoznál – semmiképpen sem fogsz unatkozni a hétvégén a Balcsinál.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

PÉNTEK

Különleges élményben lehet részünk az Istvándy Ligetben, ahol Kövi Szabolcs ad pihenőszékes, meditatív koncertet.

 

Sokféle buli van – de van egy, amit semmilyen technikával nem lehet felülmúlni, mert a Balaton varázslatos hangulatát semmi nem adja vissza úgy, mint a bulihajó, amely idén nyáron Keszthelyről fut ki.

Márton Gyula: Csinibaba című műve zenés-táncos visszarévedés a ’60-as évekbe. Ha időutazásra vágysz, ezt mindenképp látnod kell.

 

SZOMBAT

Vége a szürkeségnek! Készülj életed legszínesebb éjszakájára! Ezen az estén normális, ha két UV karkötővel a kezeden, extravagáns színekben pompázó unikornisként közlekedsz. Azon sem lepődik meg senki, ha zölden fénylő Hulk-ként, esetleg rikító arcú Jokernek maszkírozva világítasz a tömegben. Hogy mivé alakítod magadat, vagy a legközelebb állót – csak rajtad múlik. UltraColor Party Siófokon!

A tíz éve alakult Zabszalma együttes koncertjének célja a gyermekek szórakoztatása. A zenekar két lemezt készített saját dalaiból, melyek magyar költők verseinek megzenésítéséből készültek. Az együttes a szabadtéri fesztiválok és színháztermek visszatérő vendégeiként. Műsoruk az egész családnak szól. Az együttes célja a szórakoztatáson felül az ismeretterjesztés, a hangszerek bemutatása és a gyermekek érdeklődésének felkeltése a zene iránt.

 

Galaxis utikalauz dropstopposoknak! Kora este rendhagyó kóstolóra hívnak Kisapátiban, Szigliget közelében. A poharak újratöltése között csillagászati előadással és távcsöves bemutatóval várják a vendégeket a Killer pincénél a Szent György-hegyi bazaltorgonák alá.

Ismét megrendezik a Libegők Éjszakáját Magyarországon. Az Eplényi Libegő reggel kilenctől egészen éjfélig lesz látogatható. A libegőzés mellett ingyenes játékokkal is várják a családokat. Lesz trambulin, ugrálóvár és mászófal is.

12 Nyitott Porta vár a Zala-völgyében! Cukorperec-készítés, állatsimogató, mézkóstolás, sajtház, táblafestés, svédasztalos grillvacsora gitárzenével, esti jóga a gyógynövények között és balatoni borok kóstoltatása is lesz.

Fotó: a rendezvény hivatalos fotója

Gyenesdiáson az 50-es évek Amerikájába csöppenhetsz. Csodás autók és pörgős Old Rockabilly zene vár titeket a Los an Gyenesen!

Harmadik alkalommal lép színpadra a Szigligeti várban a Margaret Island. Az egyedülálló helyszín, ahol a koncert közben megcsodálhatjuk a naplementét a Badacsonyi- és a Szent György-hegy társaságában hozzájárul a különleges és páratlan hangulathoz.

VASÁRNAP

A Szabadifürdő és Sóstóért Alapítvány Szabadisóstóra várja az érdeklődőket, a Szent István király-kápolnánál tartandó, beatmisével egybekötött piknikre és a felújított kápolna ünnepélyes átadójára.

Az állatok nyelvén tudó juhász az Aranyszamár Bábszínház előadásában lesz látható Balatonföldváron. A játék a jól ismert népmesei elemeket sűríti, vásári köntösben, helyzetkomikumokkal fűszerezve. A mű nagy kérdései: Mi lenne, ha értenénk az állatok nyelvét és milyen bajt okozhat a túlzott kíváncsiság?

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Vélhetően nem csak a hétvége, hanem az egész hét legizgalmasabb eseménye a Kékszalag vitorlásverseny, amelyről nincs ember, aki ne hallott volna már szerte az országban. Most tényleg mindenki a Balatonra figyel! Mi is folyamatosan beszámolunk róla, kattints ide mindenért, ami Kékszalag!

 

Most hétvégén annyi program lesz a PLÁZSon, hogy nem is érdemes elhagyni a siófoki nagystrand homokos partját. Lesz Halott Pénz, Horváth Tamás, Rakonczai Imre koncert, az Arénában pedig hajnalig tartó bulik várnak.

Balatoni és villányi borok, szórakoztató programok és koncertek a Rosé fesztiválon Zamárdiban. Mindennap 16.00 órától kirakodó termelői és kézműves vásár, neves villányi és balatoni borok, fa körhinta, légvár és ugrálóvár is lesz. Esténként Ismerős Arcok, Ladánybene 27, New Level Empire és Bikini koncertekre bulizhatsz.

Az idei évben is közel 1500 program lesz az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján, amely tíz napon át várja a látogatókat Korosztálytól, érdeklődési körtől függetlenül mindenki számára kínál olyan kulturális programot, amiben érdemes elmerülni. Mindent a Művészetek Völgyéről ide kattintva!

Javában zajlik a Veszprémi Utcazene Fesztivál, érdemes kilátogatni a város több pontjára is, hiszen mindenhol találkozhatunk a jó hangulatú utcazenével, így felejthetetlen hangulattal és élményekkel gazdagodhatunk. Nem utolsó sorban Food Truck Show is vár a rendezvényen, szóval gasztronómiai szempontból sem elhanyagolható az élmény!

Fotó: Pesthy Márton/Veol.hu

Egész hónapban várja a gyerkőcöket a balatonakali Mesefesztivál. Koncert és színházi előadás a Szabadtéri színpadon, mese, mozi játszóház, rajzverseny és csillámtetoválás a strandon a játszóháznál.

Várnak a Balaton legnagyobb fitness fesztiválján! 2 nap, 10 színpad, 2 pálya, több mint 60 program!

Keszthelyen egész héten vár a Reneszánsz és Barokk napok. Táncházzal, a Company Canario Historikus táncegyüttes táncestjével, valamint a Excanto Régizene Együttes koncertjével, kamaraesttel és hangversenyekkel.

 

Melyiket szereted? Lager, lambic, pilseni, APA, IPA, EPA, barna, félbarna, gyümölcsös, vagy esetleg búza? Július 17. és 21. között a Keszthelyi Sörfesztiválon mindegyik típusból kóstolhatsz, a Móló melletti sétányon.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pesthy Márton / Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva