2019.12.07. 14:00
Rendhagyó társkereső - jelöld be a neked tetsző fenyőfa fényképét
Körülbelül két hétig biztosan együtt fogtok élni, de ha sikerül gyökeret eresztenie, akár életed végéig elkísérhet. Szóval, érdemes megnézni, alaposan meggondolni, hogy jól válassz. Ráadásul szállítás is jár vele.

Hogy ne kelljen több fát kivágni, mint amennyi gazdára talál, ezért egy zalai őstermelő fénykép alapján kínálja a fákat saját webáruházában. Így csak azokat a fenyőket vágják ki, amelyikre vevő jelentkezik. Az a fenyő, amely nem talál gazdára, az ültetvényen marad, és így átlagosan 10-15 kg széndioxidot nyel el évente!

A különleges kezdeményezés öt éve indult, normann, ezüst és lucfenyők közül lehet válogatni. A fenyőkről csinos fotókat találunk, méret és fajta szerint szortírozva. Azt is eldönthetjük, hogy földlabdásat szeretnénk vagy kivágott fát. A földlabdásat karácsony után ki is ültethetjük a kertbe, de talán a gyerekek iskolája, óvodája is örömmel fogadja majd.

Minden fáról 3 db képet készítettek, lehetőség szerint három oldaláról. A kiválasztott fákat szállítás, átadás előtt 2 nappal kezdik kivágni.

Ha megtaláltuk a méretre és formára megfelelő fácskát, egyszerűen meg kell rendelni, és kiválasztani a négy budapesti átvevőpont közül valamelyiket, vagy házhozszállítást kérni. A fenyőket december 14-20 között szállítják.

Amennyiben a kézbesítés sikertelen, új időpont egyeztetésére nincs lehetőség. Ebben az esetben a 4 átvevőpont egyikén személyesen átvehető a fenyő.

A Zala-megyei őstermelők 6-12 évig nevelgetik a fenyőfákat. Hogy mennyi időre van szüksége a fácskának míg karácsonyfa lehet belőle, az a fajtájától is függ. Leggyorsabban a lucfélék nőnek, leglassabban a nordmannok. Egy 2 méteres nordmann fenyő átlagosan 9-12 évig növekszik, 9-12 év ápolást, odafigyelést igényel!

Hogy minden vágásérett fácska fotója bekerüljön a válaszékba, már szeptemberben elkezdik őket fényképezni, sorszámozni, az adatait rögzíteni (mérete, fajtája, ültetvény helye). Mindez azért szükséges, hogy biztos lehess benne, a kiválasztott fa jut el hozzád.

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva