2018.11.29. 18:00
Rendelj neten fenyőt, fénykép alapján!
Hogy ne kelljen több fát kivágni, mint amennyi gazdára talál, ezért egy zalai őstermelő fénykép alapján kínálja a fákat saját webáruházában. Így csak azokat a fenyőket vágják ki, amelyikre vevő jelentkezik. Az a fenyő, amely nem talál gazdára, az ültetvényen marad, és így átlagosan 10-15 kg széndioxidot nyel el évente!

A különleges kezdeményezés négy éve indult, normann, ezüst és lucfenyők közül lehet válogatni. A fenyőkről csinos fotókat találunk, méret és fajta szerint válogatva. Azt is eldönthetjük, hogy földlabdásat szeretnénk vagy kivágott fát. Minden fáról 3 db képet készítettek, lehetőség szerint három oldaláról. A kiválasztott fákat szállítás, átadás előtt 2 nappal kezdik kivágni.

Ha megtaláltuk a méretre és formára megfelelő fácskát, egyszerűen meg kell rendelni, és kiválasztani a három budapesti átvevőpont közül valamelyiket, vagy házhozszállítást kérni. A fenyőket december 16-19 között szállítják.

– Őstermelők vagyunk, fenyőfa ültetvényeink Zala megyében Surdon, a zákányi hegyen, és Nemespátrón találhatóak. Ezeken a területeken a legkedvezőbbek a feltételek a fenyőfák gyors, egészséges növekedéséhez. Hogy egy átlagos fenyő „vágáséretté” váljon, az fajtától függően 6-12 év. Leggyorsabban a lucfélék nőnek, leglassabban a nordmannok. Egy 2 méteres nordmann fenyő átlagosan 9-12 évig növekszik, 9-12 év ápolást, odafigyelést igényel!

Szeptember hónap folyamán az ültetvényeinken növő minden vágásérett fát lefényképeztünk, és sorszámozunk. Az adatait (mérete, fajtája, ültetvény helye) rögzítjük, így biztosítva lehetsz afelől, hogy a kiválasztott fa jut el hozzád. ( Persze, ritkán előfordul, hogy hívatlan vendégek látogatják az ültetvényeinket, és azt magukénak gondolván kérés nélkül is nekiállnak kitermelni a fákat. Mi ez esetben az ültetvényről egy hasonló fát vágunk ki, és azt kedvezményes áron juttatjuk el.)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva