veol.hu/Molnár Sándor | 2020.10.16. 14:00
Rendhagyó szüreti felvonulást tartottak Tótvázsonyban
A vírusveszélyes helyzethez igazodva, rendhagyó módon szervezték meg október 11-én a szüreti felvonulást a településen. Idén elmaradt a közös vonulás, majd az azt követő összejövetel is a nagysátorban. Helyette hat helyszínen félórás zenés-táncos műsort adtak a fellépők.

A mulatság során a település különböző pontjain megállva adott fél-fél órás műsort a Balatonfüred Néptánc Együttes, a Szomori Fiúk sváb zenekar és a Füstös Zsuzsi vezette Taliándörögdi és Batsányi Népdalkörök tagjaiból álló kórus Tótvázsonyban.

Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

– Hat megálló pontot alakítottunk ki, és ebbe – most először – belevettük Kövesgyűrpusztát is. A fellépőkkel autókba ülve jártunk helyszínről helyszínre. Idén nem voltak lovas kocsik, és elmaradt a szokásos felvonulás is. A járvány miatt változtattunk a korábbi években megszokott forgatókönyvön, de annyit azért megőriztünk a hagyományokból, hogy népi műsorokat: magyar néptáncot, népdalokat és sváb népzenét vittünk, valamint az egyes helyszíneken pogácsával, szőlővel, borral, teával kínáltuk a nézőket, és a kisbíró felidézte az elmúlt év fontosabb eseményeit – mesélte a szervezők nevében Szendrei Szilárd, aki hozzátette még, hogy a kezdeményezésük kicsit hasonlított a Petőfi Színház akciójához, akik a járvány elleni védekezés jegyében szintén házhoz vitték zenés műsorukat.

Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A rendhagyó tótvázsonyi szüreti produkció során a hangosítást egy platós autó biztosította, amely egyben a sváb zenekart is szállította. A táncosok, a dalkörök és a zenészek pedig az utcán adták elő műsorokat. Bár a rendezvényt korábban már kétszer elhalasztották programok ütközése, illetve a várható rossz időjárás miatt, a szervezők örültek, hogy ha ebben a szokatlan formában is, de végül sikerült megtartaniuk a tótvázsonyi szüreti felvonulást.

Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva