likeBalaton.hu | 2021.11.02. 17:00
Rengeteg drogot árult a fesztiválon – elítélték a hollandot
Hét év fegyházbüntetést kapott egy holland férfi, amiért 2019 augusztusában egy balatoni zenei fesztiválon drogot próbált értékesíteni.

A Pécsi Ítélőtábla közleményben azt írta, hogy – a védelem fellebbezése folytán – másodfokon eljáró bíróság keddi ítéletével

enyhítette a Kaposvári Törvényszék korábbi határozatát, amellyel a férfit tíz év fegyházbüntetésre ítélték kábítószer-kereskedelem miatt.

A vádlott cselekményét másodfokon jelentős mennyiségű kábítószerre, forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérletének minősítette a bíróság.
A férfi 2019 augusztusában egy balatoni rendezvényen vett részt, ahol kábítószerhatóanyag-tartalmú anyagokat akart értékesíteni, de egy rendőri intézkedés során lebukott.

Mindenféle szer volt nála

2020-ban a Somogy Megyei Főügyészség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy vádat emeltek ellene, mert „a 31 éves férfi 2019 augusztusában vett részt egy rendezvényen, ahol nemcsak szórakozott, hanem drogot is árult és fogyasztott. Amikor a rendőrség a fesztivál vége előtt néhány nappal elfogta,

ömlesztett és kiporciózott kábítószereket, köztük kannabiszt, amfetamint, ketamint, LSD-t, MDMA-t, az értékesítéshez szükséges eszközöket és az eladásból származó másfél millió forint készpénzt talált nála.”

A vádlottat most tíz évre kiutasították Magyarország területéről, az ítélet jogerős.

Nyitókép: Pixabay

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva