2018.12.07. 12:00
Rengeteg programmal búcsúzik 2018-tól Siófok
A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. A karácsonyi hangulatról a minden nap nyitva tartó adventi vásár gondoskodik, idén először a Mikulás motorral is megérkezik a városba, a két ünnep között ingyenes puncsfesztivál lesz a Fő téren, 2018-at pedig hatalmas partival és sztárfellépőkkel búcsúztatja Siófok.

November utolsó napján nyílt meg, és egészen december 23-áig minden nap várja a látogatókat az Aranycsengő Adventi Vásár az ünnepi fénybe öltözött siófoki Fő téren. Hétköznap 12-18 óra között gasztroárusok kínálják a finom ételeket és italokat, pénteken, szombaton és vasárnap pedig kézművesek is csatlakoznak az egész nap nyitva tartó vásárhoz, illetve fellépők szórakoztatják a közönséget.

Az adventi készülődés mellett december első hete természetesen a Mikulásról szól. December 8-án a Balatuning Egyesület rendezi meg hagyományos családi eseményét, a Mikulás-futást, ahol a kicsik és a nagyok is közös mozgással ünnepelhetnek. Idén először pedig jótékonysági Motoros Mikulást is rendeznek Siófokon. Ide az érdeklődők mellett elsősorban a környékbeli motorosokat várják, természetesen mikulásruhába öltözve. A motorosok igazi Mikulásként ajándékokat is hoznak, ezeket a siófoki kórház kis betegeinek ajánlják fel.

Kulturális programokból sem lesz hiány a hónapban: december 7-én a Kálmán Imre Kulturális Központban lép fel Csányi Sándor Hogyan értsük félre a nőket? című önálló estjével, december 16-án Legyen mindenkinek karácsony! címmel jótékonysági gálaestet tartanak, december 21-én pedig a Balaton Táncegyüttes 55 éves jubileumi karácsonyi műsorának is otthont ad az intézmény.

A téli szünet kezdetére időzítve, december 21-én nyílik meg a Siófoki Jégkikötő. A több mint 250 négyzetméteres, valódi jéggel borított pályán egészen február 17-ig lehet majd korcsolyázni. A pálya mellett egy különleges, 50 méteres jégfolyosó is készül, így a kikötő fái közötti erdei úton is lehet majd csúszkálni. Emellett hétvégente számos program lesz a korcsolyapályán, többek között jéghoki bemutató, jégdiszkó és jégkarnevál.

Az év végét is a már megszokott színvonalon ünnepli a város. A két ünnep között, már a szilveszterre hangolódva rendezik meg december 27-30. között az Évzáró Puncs Partyt. Az ingyenes fesztiválon a családi- és zenei programok mellett forralt bor, puncs, illetve sok más finomság várja a látogatókat a Fő téren. Az évet természetesen idén is hatalmas buli zárja majd a belvárosban december 31-én, amelyen fellép többek között Weisz Viktor és az R-GO is.

Címlapfotó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva