likeBalaton.hu | 2022.10.05. 18:00
Rókák a Balaton-parton – imádják az ősz nyugalmát
A Balaton-parton jógázó és kacsákat nézegető rókák is láthatók azokon a felvételeken, amelyeket a közösségi oldalakon osztottak meg ügyes videósok.

Jókedvű rókák felvételei kerültek fel az Internetre. Az állatok szemmel láthatóan otthonosan érzik magukat a Balaton partján.

Rókák és a Balaton-part

Balatonkenesén a parton nyújtózkodott egy cuki róka, amikor lefilmezték az arra járók. A vadállatot „jógázó” rókának nevezték el a MetFigyelő Facebook oldalán, egy az ősi indiai gyakorlatsorban jellemző pózra utalva. Volt, aki kommentben azt írta, „most a kisrókának van nyaralás, hiszen nincs az a rengeteg tömeg”.

Egy szeptemberi reggelen Balatonfüreden filmezte le Marton Erzsébet azt a gyönyörű rókát, amelyik békésen nézelődik a tőkés récék és a hattyúk társaságában. Úgy tűnik, hogy az állatot nem nagyon zavarta az ember közelsége sem.

Rókák és más vadak a Balatonnál

Az elmúlt években jelentősen elszaporodtak hazánkban a ragadozók, különösen a rókák és az aranysakálok. Gyakran portyáznak lakott területen, így a Balaton-parti településeken is. Szakemberek szerint szűkül a a vadállatok természetes élőhelye, azért találkozhatunk velük egyre gyakrabban. Ha nem szeretnénk naponta a kertünkben, udvarunkban látni őket, akkor ajánlott mozgásérzékelő lámpa felszerelése, esetleg villanypásztor telepítése. És azzal is sokat tehetünk, ha minden szemetet, hulladékot eltávolítunk a kertből.

 

 

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay/Yvette Natuur

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva