Origo.hu | 2021.03.31. 06:00
Rost Andrea a Balatonnál lesz gazdálkodó?
A koronavírus-fertőzésen átesett Rost Andrea most kezd bele régi álmai megvalósításába, például a mandulatermesztésbe, melyhez területet keres a Balatonnál.

Rost Andrea életében már jó ideje ott volt a változtatás igénye, és az ősszel átélt, borzalmas hetek megadták a végső lendületet a korábbi tervei megvalósításához. A világhírű operaénekes másfél hétig feküdt a Dél-pesti Kórházban koronavírus-fertőzés miatt, napokig rettegett attól, hogy lélegeztetőgépre kerül. A megvalósítandó álmok között van a mandulatermesztés és ismert magyar és külföldi slágerek jazz- és szvingváltozatainak feléneklése is.

Az énekesnő a betegségről a Blikknek azt mondta, „nagyon magas lázam volt, rettenetes izom- és ízületi fájdalmak kísérték.

„Olyan érzés volt, mintha forró csipesszel tépkedték volna a húsomat.

Nagyon súlyos kétoldali tüdőgyulladással kezeltek, oxigént is kaptam, de az is benne volt a pakliban, hogy ha rosszabbodik az állapotom, lélegeztetőgépre kerülök. Attól, bevallom, rettegtem. Én tényleg azért küzdöttem, hogy életben maradjak. Sok minden másra nem is emlékszem, csak hogy harcoltam a fájdalommal, és élni akartam.” Rost Andrea azt is elmondta, hogy a komoly betegség még

jó ideig megnehezítette a mindennapjait

azután is, hogy elhagyta a kórházat. „Teljesen leépült a testem, a tüdőm is sérült, ezért az orvosom mindenféle eszközöket adott, hogy azok használatával erősödjek. A bal oldalam is még hetekig fájt, alig bírtam lábra állni, de nem adtam fel. Bármennyire is nehéz volt, erőltettem, dolgoztattam, azon munkálkodtam, hogy rendbe jöjjek” – mondta.

Rost Andrea nagyon hálás, hogy túlélte a vírusfertőzést, ezért nem késlekedik tovább, és már bele is vágott régi álmainak megvalósításába.

„Az első zenei emlékeim a Táncdalfesztiválhoz kötődnek: bár csak hároméves voltam az elsőnél, de a szüleim később elmesélték, szinte odaszegeződtem a tévéhez, és minden dalt tudtam kívülről. Azóta is megvan a szerelem a műfaj iránt, de nemcsak a magyar, hanem a külföldi táncdalokat is imádom: a Nem vagyok én apáca vagy a Mindenkinek van egy álma mellett Marlene Dietrich, Marilyn Monroe vagy Judy Garland filmslágerei is nagy kedvencek, így most a Budapest Hot Jazz Banddel rendhagyó koncertre készülök ezek jazz- és szvingverzióival Dalok a lányszobámból – Ma éjjel táncolnék címmel” – mondta a lapnak Rost Andrea, aki a munka mellett némi nyugalomra is vágyik:

„ megszereztem az aranykalászos gazda végzettséget, és most a Balaton környékén keresek területet, ahol nevelhetek egy gyümölcsöst, és – ami nagyon régi vágyam, – kialakíthatok egy mandulást, mert azt egyszerűen imádom.”

Forrás: origo.hu
Nyitókép: Talán Csaba

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva