Horváth Virág | 2020.08.20. 23:00
Még vasárnapig élvezhetjük a bort és muzsikát az Óváros téren
A vasárnapi szerencsés kezdést követően hétfőn leszakadt az ég, és még kedden is mostoha volt az időjárás a Rozé, Rizling és Jazz Napok szabadtéri minifesztiváljával Veszprémben.

A kezdőnap verhetetlen hangulata után hétfőn este leszakadt az ég, és akkora vihar támadt a megyében, ami miatt a Rozé, Rizling és Jazz Napok egyébként végsőkig kitartó közönségétől este nyolc órakor elbúcsúztak a szervezők, ugyanis leállították a fesztivált. Ezzel együtt a Csopak Demizson Allstars Orchestra, és a Ripoff Raskolnikov Band koncertje is elmaradt, amit idén már nem tudnak pótolni.

A keddi este is esősen indult, viszont a veszprémi közösség erejét mutatja, hogy a csapadék ellenére is kitartottak. A hétfői napnál csendesebb eső nem rendítette meg a fesztivál iránti szeretetet, így a fesztivál-közönség együtt várta meg, míg a vihar tovább áll. A Kapitány Quartet, Kiss Flóra és Tóth Mátyás duója, valamint Gájer Bálint koncertje így zavartalanul ment le. Gájer Bálint Fonogram díjas énekes – vagy, ahogy sokan a The Voice műsorából ismerhetik – „a swing hercege” olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora ellenére magának tudhat. A koncert műsorban az eddig megjelent nagylemezeinek dalai kaptak helyet, magyar nyelvű saját dalok és nemzetközi slágerek egyedi feldolgozásai swing, latin és pop stílusban. Gájer Bálint saját dalaival és feldolgozásaival egyaránt elvarázsolta az Óváros téren lévőket kedd este.

Fotó: Nagy Lajos/ veol.hu

Szerdán, a hosszúhétvégét megelőző estén a szervezők közleményben kérték a fesztiválozók türelmét a beléptetésnél, hiszen a várt nagy létszámú látogató már indokolttá tette, hogy a bejáratnál hőmérőzzék a betérőket. A szervezők feltételezése egyébként teljes mértékig beigazolódott, a várva várt csapadékmentes nyári este, és a hosszúhétvége kezdete óriási tömegeket vonzott az Óváros térre. Lépni sem lehetett már este 10 után a macskaköveken, de zárásig kitartóan hőmérőztek mindenkit a biztonsági emberek.

A Rozé, Rizling és Jazz Napokat még péntekig élvezhetik az érdeklődők, a jubileumi fesztivál pénteki napján az M.C.S. Blues Band, Szűcs Gabi és zenekara, valamint áRON feat. Szakonyi Milán GNS Brass lép színpadra. Ezutóbbi különleges zenei együttműködés, amelyre érdemes lesz kilátogatni este 10 órakor, a Romhányi Áron vezette kilenc tagú zenekar lendületes, magas energiaszintű előadásmódjával rendszerint elvarázsolja a közönségét, akár új saját dalokat, akár United slágereket, akár feldolgozásokat játszanak. Áron rapelése, Szakonyi Milán egyedi hangszíne, a Group’n’Swing teljes fúvóskara, valamint a minőségi hangszeres szólók egy igényes, és közben táncolható koncertben teljesednek ki.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva