Szaniszló Hajnalka | 2019.06.30. 19:00
A magyar jazz a főszereplő Salföldön – merülj el a zenében!
Idén a magyar jazz mutatkozik be Salföldön. Hazánkban az igényes jazzprodukciók sokszor csak a gasztronómiai fesztiválok kiegészítő programjai, ám Salföldön most főszerepet kapnak.

A 2014 óta minden évben megrendezett fesztivál küldetése, hogy a balatoni nyár zajától eltávolodva koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, beszélgetésekkel és további izgalmas programokkal szólítsa meg a tartalmas szórakozásra, elmélyülésre vágyókat, közelebb vigye hozzájuk a Balaton-felvidék emberléptékű hangulatát. A természet közelsége, Salföld és a Káli-medence hangulata emlékezetes pillanatokat szerez az idelátogatóknak.

Salföldi Dalföld / Fotó: hivatalos sajtófotó

A programok gerincét hagyományosan három zenei műfaj koncertjei adják: népzene, klasszikus zene és jazz. Minden év egyedi tematika köré szerveződik. Idén a magyar jazz mutatkozik be Salföldön. Hazánkban az igényes jazzprodukciók sokszor csak a gasztronómiai fesztiválok kiegészítő programjai, ám Salföldön most főszerepet kapnak. Az összesen 10 jazz formáció között találjuk a szcéna legkiválóbbjait a Fekete-Kovács Kornél Quintettől a Párniczky Quarteten és az Indigón át a Dresch Quartettig.

Igazi ínyencségként itt mutatkozik be Gyémánt Bálint új triója fesztiválkörnyezetben, Barabás Lőrinc Algorhythms című lemezét mutatja be, és először áll színpadra Vidákovich Izsák új formációja, az Isac and Isac is. Nem csak zenélés közben lehet meghallgatni a hazai jazz-szcéna legkiválóbb képviselőit; Gyárfás Istvánnal közösen adott koncertje mellett Tóth Viktor nyitott jazz-órát is tart, ahol bárki bepillanthat ebbe a sokaknak nehezen megfogható csodavilágba. A klasszikus zenét idén Kelemen Barnabás és a Capella Silentium, a népzenét pedig Bognár Szilvia vendégszereplésével a Hungarian FolkEmbassy, valamint a Magyarhang zenekar képviseli.

Közzétette: Salföldi Dalföld – 2019. június 3., hétfő

 

A vendégeket más társművészeti programok is várják: Csóka László, Szabó Ágnes Erzsébet és Raffay Dávid egyéni kiállításai, továbbá Tiszteletadás a 180 éves fotográfiának címmel csoportos kiállítás látogatható a fesztivál ideje alatt. Lesz pantomim színház, gyermekprogramok és hajnalig tartó táncházak is. A fesztivál testvérprogramjaként először rendezik meg az – ingyenesen látogatható – Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozóját, amely a környékbeli táncházasok és néptáncegyüttes tagoknak ad lehetőséget az ismerkedésre, együtt mulatásra, színpadi bemutatkozásra.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Salföldi Dalföld / Fotó: hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva