Keszey Ágnes | 2020.04.04. 08:00
Segítség! Megszállták a lakást az állatok!
Bármilyen furcsának is tűnik első olvasatra a cím, nem lehetetlen. Bárkihez, bárhova beköltözhetnek az állatok - ha úgy akarja.

Mielőtt elképzelnénk, hogy szabadon csúsznak-másznak, jönnek-mennek, üldögélnek, vagy repdesnek az állatok a szobában, konyhában, fürdőben, azért eláruljuk: mindez a virtuális világ.

Ám azelőtt, hogy belevetnénk magunkat a játékba, nézzük meg, hogyan is működik mindez. Ha mobiltelefonunkon a Google-ban rákeresünk egy állatra, akkor sok esetben a róla szóló tudnivalók, hasznos információk és a Wikipediás leíráshoz vezető link alatt megjelenik egy kép és egy felirat: megtekintés 3D -ben.

Ha ere rákattintunk, megjelenik annak három dimenziós, forgatható és méretezhető képe és az állat hangját is hallhatjuk. Innen -ha a megtekintés térben feliratra kattintunk – csakhamar megjelenik a kiválasztott állat a abban a térben, amelyet a telefon kamerája befog. S innentől kezdődhet is a játék – ha készülékünk megfelel az ehhez szükséges feltételeknek.

Mindez az úgynevezett AR technológián alapul, melynek jelentése: kiterjesztett valóság. A Google leírása szerint “a kiterjesztett valóság arra használja az eszközödet, hogy a digitális tartalmakat beolvassza a való világba. A virtuális valósággal (VR) ellentétben nem kell headsetet, szemüveget vagy más plusz eszközt használnod. Mindössze az eszköz kamerája és egy AR-alkalmazásra lesz szükséged.” Ez Android 7.0 vagy újabb, valamint iPhone / iPad: iOS 11.0 vagy ennél frissebb rendszerű telefonokon működik.

Jelenleg – többek között aligátor, hal, piton, barnamedve, gepárd, szarvas, leopárd, oroszlán, polip, kígyó, tigris farkas jelenhet meg otthonukban, s azok az állatok is, melyekről most képeket mutatunk.

 

Kit ne bűvölne el ez a kis póni?

A papagáj a teraszon tán nem is olyan meglepő.

Ez a kép egészen valóságos – kecske a kertben.

 

Sas szállt a madáretetőre – az arányokkal bárhogyan játszhatunk.

Pingvin a fürdőszobapolcon

 

 

Nem csak a mopsz foglalta el a kanapét….

…hanem a medve is!

 

Ló a lépcsőn – a virtuális világban ez is lehetséges

 

Egy pandával reggeliztem…

A lista minden bizonnyal idővel bővül, de abban biztos vagyok, hogy én például pókot és Büdös Margitot nem szívesen látok még virtuálisan sem. Egy alpaka megjelenése azonban igencsak kedvemre lenne…

Jó játék lehet gyereknek, felnőttnek keresgélni az állatokat, s ha megjelenik a Google keresőben a Wikipedia leírása alatt a felirat: “Megtekintés 3D-ben”, akkor máris beköltöztethetjük a kiszemelt állatot otthonunk bármely részébe.

Vigyázat, magával ragadó játék! Mi szóltunk!

 

Szöveg és képek (Google 3d screenshot) : Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva