Szaniszló Hajnalka | 2019.10.11. 08:00
Hétvégi programajánló a Balaton környékére
Sétáljatok egyet a gyerekkel a parti sétányokon (most nincsenek sokan), vigyetek meleg kakaót egy termoszban, üljetek ki a padokra, élvezzétek a kellemesen simogató napsütést vagy nézzétek meg a Balaton-parti városokat, vannak vezetett városnéző séták is. Üljetek be egy jó sütire vagy látogassatok el egy parkba vagy kilátóba.

Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, egy egészen apró program, egy kis napsütés és máris mindent szebben látunk.

Jönnek a jobbnál-jobb tökös fesztiválok a Balaton körül és számos bringázási lehetőség is adott. Használjátok ki ezt a szép őszi időszakot, töltsetek minél több időt a szabadban a szeretteitekkel vagy ha úgy esik jól, egy elmélyülős, magányos séta keretében. Elhihetitek, hogy mindkettő fel fog tölteni!

PÉNTEK

Croissant tanfolyam! A kurzuson a résztvevők megtanulják a leveles tészta elkészítésének menetét, az alaptésztától a hajtogatásig. A tanfolyamon négy klasszikus francia péksütemény alaptésztájának elkészítését tanulhatjuk meg: croissant, palmier, azaz fahéjas pálmalevél, pan au chocolat, azaz csokis párna, pan au raisins, azaz vaníliás csiga mazsolával.

A Helikon Kórus és a Balaton VOX kórus ingyenes hangversenye kerül megrendezésre a keszthelyi Festetics-kastély Tükör-termében, Bárdos Lajos születésének 120. évfordulója tiszteletére.

SZOMBAT
Építsd meg saját őrült autódat a környezettudatosság jegyében és indulj a versenyen Zalakaros központjában: Ez lesz az ECo-Flúgos Futam. Izgalmas futamok várnak ránk, a versenyzők igazán őrült járművekkel indulnak el a startvonaltól. Hogy ki ér el a célig? Gyere, és nézzük meg közösen!

„Mindent” Tihanyról – Hagyományos tihanyi séta: A sétákat azoknak ajánljuk, akik szeretnének „mindent”, de legalábbis többet látni Tihanyból.

Nagy sétáló kóstoló a Somló legjobb juhfarkjaival Somlójenőn, a Tornai Pincészetben! A Juhfark a Somló fajtája. Ezen a talajon és éghajlaton olyan borokat produkál, amelyek az egész világon egyedülállóak. Lehet komoly, érlelt, vibráló, feszes; könnyed, gyümölcsös, de mindegyikben ott van a Somló utánozhatatlan karaktere.

Kárpátia / Kalapács-Rudán Joe Best Of műsor / Lord / Határkő koncert lesz, egy gigahosszúságú rock/metal maraton keretében a Veszprém Arénában.

13 és 9 km-es túra a gyönyörű alsóörsi és almádi között fekvő hegyoldalba és az éjjel is izgalmas Malomvölgy patak partján visz. Ez lesz a 2Kilátó éjszakai teljesítménytúra. A kilátókból a Balaton környékbeli pislákoló utcafények látványa tárul elénk, a patak völgyében az éjszaka hangjai varázsolnak el.

Naplementés, esti, fáklyás Tihany séta, avagy a lemenő nap nyomában ismerkedsz meg Tihannyal, hiszen ilyenkor este, előbb narancsos fényben, majd gyenge félhomályban minden kicsit más. Ez lesz az esti fáklyás tihanyi séta. Miután elbúcsúztattuk az utolsó napsugarakat is, fáklyát gyújtva andaloghatsz tovább a megüresedett, macskaköves utcákon. Meg-megállsz, előtted a Balaton, hátad mögött kigyulladnak Tihany fényei és az idegenvezető mesél. Kell ennél több?

Hogyan válhat erőforrássá a múlt, hogyan alakítható szabadon a jövő címmel tart előadást a híres mentálhigiénés szakember. Mély gondolatokra és fergeteges előadásra számíthatunk. Pál Feri atya az egyik legjobb előadó, akit valaha hallhattunk. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a leginkább foglalkoztatnak bennünket, egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani, és azokat nemcsak érthetővé, de átélhetővé tenni.

VASÁRNAP

A Buborék együttes interaktív gyermekkoncertje Balatonfüreden, mely a jelen lévő összes csemete folyamatos bevonásával zajlik. Rendkívül pörgős kis előadás, melyben a gyerekek számára folyamatosan van játék, feladat. A jó zenén, kedves dallamokon kívül a látványra is gondolva, millió buborékkal lepjük meg a gyerekeket. A koncert egy kifejezetten pörgős, vicces, sodró lendületű, látványos előadás, mely minden korosztály számára élvezetes és emlékezetes marad.

Régi, kedvenc dalocska:-)

Közzétette: Buborék együttes – 2015. április 19., vasárnap

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Ingyenes filmvetítésekre várják a magyar film kedvelőit a Balaton Színházban október elején. Történelmi drámák, játékfilmek, animációs thrillerek, rövidfilmek és természetesen a könnyedebb műfaj kedvelői számára vígjátékok is lesznek.

Valódi nyári utóérzés: Balaton-part, lángos, bor és élőzene! Mindez október közepén a Boglárka Bisztróban. Ilyen még nem volt, most belekóstolhatsz a Lángosgolyóba (többféle ízben), mellé pedig garantáltan jól csúszik majd egy (néhány) pohár Újbor. Gasztronómiai és családi élmények 0-tól 100 éves korig, élőzenével. Gyermekprogramok, találkozás Süsüvel, kirakodóvásár, siklóernyős bemutató!

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nytókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva