Szaniszló Hajnalka | 2019.12.20. 07:45
Repülővel rajzoltak gigakarácsonyfát az égre
– Ezzel az akcióval a vállalatunk Magyarország lakosságának szeretne Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánni – mondta a főpilóta. Hogy miről van szó pontosan, és miért Siófokon van a csúcsdísz? Mutatjuk!

Hatalmas karácsonyfát rajzolt az ország egére négy magyar berepülőpilóta. A gigászi fenyő törzse Pécsnél, a csúcsa Siófoknál található, és csaknem két óráig tartott elkészíteni. A lenyomata pedig majd egy napig látszott a a Flightradar oldalán.Vári Gyula főpilóta, Horváth Hanna, Faragó István és Fábián Gábor berepülőpilóták két Magnus Fusion 212 repülőgéppel szálltak fel december 18-án, és közel két óra alatt járták be a karácsonyfát formázó utat.

– Összesen 358 kilométert tettünk meg, húsz fordulóval. A vállalat belső szabályzata szerint a berepülő pilótáknak kötelező ’útvonal-repülést’ is gyakorolniuk, így ez a speciális alkalom is egyike az ilyen készségmegőrző gyakorlatoknak. A karácsonyfa törzse Pécsnél húzódik, a csúcsáért pedig egészen Siófokig kellett elrepülnünk. Ezzel az akcióval a vállalatunk Magyarország lakosságának szeretne Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánni!– mondta Vári Gyula.

Fotó: Magnus Aircraft

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva