likeBalaton.hu | 2023.03.20. 18:52
Siófoki származású balatoni vízimentő halt meg egy lavinabalesetben az USA-ban
Vasárnap három sportolót sodort magával egy hatalmas lavina az USA Aspen Highlands sírégióban. Egyikük az éltét vesztette. A férfi a VMSZ Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata munkatársa volt, akit Siófokon sokan ismertek.

Helyi idő szerint vasárnap délután fél kettő körül kaptak riasztást a mentők, hogy a coloradói Aspen Highlands síterep közelében egy 60 méter széles és 600 méter magas lavina maga alá temetett három síelőt.

A mentőegységek az újabb omlásveszély miatt nem tudtak azonnal a segítségükre sietni.

Két személy végül kiszabadult a hó alól, ám a harmadik személy nem. Őt az egyik társa már eszméletlen állapotban találta meg. Megpróbálta újraéleszteni, de nem járt sikerrel.

 

 

Úgy tudjuk, hogy a férfi siófoki származású volt. Bagyó Sándor, a VMSZ Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vezetője facebook oldalán hétfőn így számolt be:

„Ő a föld felett lebegett és igen jó ember volt, egy nagy gyerek, akit csak szeretni lehet, lehetett. Tragikus hirtelenséggel elhunyt a barátom, vizimentő társam… Részvétem a Családjának.”

A siófoki származású H. Gábor a többi között részt vett a hazai vízirepülés, vagyis a hidroplán repülés újbóli meghonosításának elindításában.

 

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva