sonline.hu | 2020.06.30. 06:00
Ez is drágítja a strandolást! Siófokon 480 forint lesz júliustól egy óra parkolás
Néhány balatoni településen nem fognak örülni az autósok, emelkedik a parkolás tarifája a déli parton.

Siófokon két díjövezetbe sorolja az önkormányzat a közterületi parkolókat. Az első díj­övezethez tartoznak júliustól a Balaton-parti frekventált területek, s a forgalmasabb belvárosi részek. Az ezen kívül eső utcák pedig a kettes díj­övezetbe kerültek. Előbbiben szezonban 480 forint, míg utóbbiban 360 forint az óránkénti tarifa. Szezonon kívül az első díjövezetben 360 forint, a második zónában pedig 200 forint a tarifa. Az önkormányzat tehát a korábbi 320, illetve 160 forintos óránkénti díjat emelte meg átlagosan 125 forinttal. A teljes árú, valamint a Siófok Kártya kedvezménnyel váltható parkolóbérletek éves díja változatlan marad.

Fonyódon is változik a parkolási díj júliustól, ha a képviselő-testület elfogadja. A belvárosban a Hunyadi, a Fürdő utcákban, valamint a strandoknál 200 forintról 250-re emelkedhet az óránkénti parkolási díj. Hidvégi József polgármester elmondta: a júniusi kimaradást megpróbálják az emeléssel behozni. Azt látjuk, hogy ez szinte lehetetlen, de igyekszünk.

Balatonlellén ingyenes a parkolás és ezen nem is terveznek változtatni, tudtuk meg Kenéz István polgármestertől. Balatonbogláron az idei nyártól tervezték a fizetős parkolás bevezetését, ám a járvány miatt erre az idén nem kerül sor. Balatonföldváron és Zamárdiban a parkolódíjak változatlanok maradnak júliustól. – Nálunk három utcával bővül a fizetős zóna – mondta Holovits Huba, balatonföldvári polgármester. – Az a célunk, hogy rendezzük a Balaton-parton és a városközpontban a helyzetet. Az elmúlt hetekben mindenhova parkoltak a vendégek, ahol csak egy zsebkendőnyi hely volt, nem kímélték a zöldterületeket.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Illusztráció Fotó: Cseh Gábor, CSG Vas Népe

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva