Krausz Andrea | 2019.04.09. 11:16
Siófokon programkavalkáddal ünneplik a húsvétot
Április 19-22. között ingyenes programsorozattal, a már hagyománynak tekinthető Húsvéti Nyuladalommal ünnepel Siófok. Április 20-án elindul a 173. balatoni hajózási szezon, emellett is sok érdekes program várja a családokat a tavaszi szünet ideje alatt.

Április legfontosabb siófoki programja a IV. Húsvéti Nyuladalom lesz, amelyet április 19-22. között rendeznek meg a Fő téren. A négy napon át tartó ingyenes programsorozat alatt lesznek kézműves foglalkozások és játszópark is várja gyerekeket, mindez természetesen a húsvéti hagyományok jegyében. Délutánonként gyerekkoncertek, sport és táncbemutatók, estkénként pedig könnyűzenei koncertek szórakoztatják a közönséget. Fellép többek között az Ocho Macho, Kökény Attila és zenekara, illetve a The BlackBirds Beatles Emlékzenekar is.

A négy nap alatt kézművesek és gasztrokereskedők is várják a látogatókat a Fő téren. Szintén a Nyuladalomhoz kapcsolódóan húsvétvasárnap elstartol a IV. Tojás- és Nyúlfutam is a Balatuning Egyesület szervezésében.

A hagyományoknak megfelelően a balatoni települések közti hajózás is húsvétkor kezdődik. 2019. április 20-án ünnepélyes keretek között elindul az első hajó Siófokról Balatonfüredre, ezzel megnyitva a 173. balatoni hajózási szezont. A Balatoni Hajózási Zrt. a négynapos ünnepre tekintettel április 19-22. között húsvéti séta- és gyerekhajókat is indít Siófokról.

Hagyomány, hogy húsvétkor indul az első menetrendi hajó a Balatonon (Fotó: sonline.hu)

Egy érdekes vízi sportot is ki lehet majd próbálni a hosszú hétvége alatt, hiszen húsvétkor elindul a 2019-es SUP, azaz állószörf szezon a Balatonon. A siófoki SUPPort állószörf központ jóvoltából április 19-én, pénteken ingyenes SUP tesztelésen lehet részt venni, szombattól hétfőig pedig állószörfös jógafoglakozások és túrák is lesznek.

Húsvétkor indul a SUP-szezon Siófokon (Fotó: facebook/SUPport)

A tavaszi szünet idejére időzítve, április 17-24. között ingyenes Szünidei Szöszmötölővel is készülnek a gyerekeknek a Kálmán Imre Kulturális Központban. Délelőttönként kézműves foglalkozások lesznek az előcsarnokban, minden nap 10 órától pedig filmvetítést tartanak a színházteremben.

A IV. Húsvéti Nyuladalomról részletek itt.

A IV. Tojás- és Nyúlfutamról részletek itt.

A hajózási szezon elindulásáról részletek itt.

A húsvéti SUPport programról részletek itt.

A Szünidei Szöszmötölőről részletek itt.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva