Keszey Ágnes | 2019.06.27. 20:00
Sminkben vagy smink nélkül?
Ugye sokaknak ismerős a nyár előtti hetek dilemmája: hogyan adjunk le néhány vagy éppen több kilót, hogy a strandon legjobb formánkat mutassuk? Ehhez a smink is hozzájárulhat - bár vannak, akik a natúr szépség hívei. S arról se feledkezzünk meg, hogy a víz és a nap bizony hamar tönkreteheti a make up-ot- Jön hát a nagy kérdés: dobjunk fel egy kis sminket, vagy nélkülözzük a szépítőszereket?

„A mosoly a legjobb smink, amit egy nő viselhet”– mondta Marilyn Monroe. Mi nők azonban sokszor úgy érezzük, ennél többre van szükség. Kiemelünk, elrejtünk, pirosítunk, színesítünk az arcunkon, ügyelve arra, hogy összhangban legyen egyéniségünkkel, passzoljon ruhánk színéhez és persze alkalomhoz és helyhez ill, s talán még arra is, hogy divatos legyen. De mi a helyzet nyáron, amikor hétágra süt a nap és szívesen megmártóznánk a Balatonban – ami ugyan elengedhetetlen a nyárhoz, de a felkent kencéknek nem kedvez. A strandon is a legjobb formánkat szeretnénk mutatni, s ehhez sokak szerint elengedhetetlen a smink. Persze vannak olyanok is, akik azt vallják: a természetesség a legszebb – de ha lehet, ne hagyják abba az olvasást ők sem. Nekik- és persze sminkelőknek is – ajánljuk azokat a tanácsokat, amelyeket bőrünk egészsége és szépsége érdekében mindenképpen tartsunk be – a nyári bőrápoláshoz itt adunk ötleteket.

Az Asbóth iskola tanítványa: Cságoly Laura készített egy nyári sminket Németh Nikolettának

De térjünk vissza a nagy kérdéshez: sminkben vagy smink nélkül strandoljunk?

– Vannak most már olyan úgynevezett BB és CC krémek, amelyek nem alapozók, hanem fényvédő faktorral ellátott sminkszerek, melyek ápolják is a bőrt. Ezeket nyugodtan fel lehet rakni a bőrfelületre. Nyilván ha valaki bemegy a vízbe, akkor egy idő után leoldódnak ezek a kozmetikumok, így a parton utána lehet kenni. Nyugodtan lehet ezeket használni. Nyilván nem hatalmas szemsminkkel megy valaki a vízbe ugrálni, úszni, hanem csak a szolid bőrápolást, alapozást fogja megtenni. Akinek szép, egyenletesen pigmentált bőre van és úgy gondolja, hogy nem kell neki alapozó, akkor egy szemceruza, egy spirál is elegendő. Olyan, ami víz és meleg hatására nem fog leoldódni, leolvadni, mert annál rondább nincs, mint mikor ezek elkenődve monokliszerűen ott vannak az arcon – tanácsolta Linhart Rita, a keszthelyi Asbóth Szakgimnázium gyakorlati oktatásvezetője, kozmetikus szakoktató, kinek tanítványai rendre sikerrel szerepelnek hazai és nemzetközi kozmetikai versenyeken.

Ha pedig kijöttünk a vízből, vagy strandoláson kívül más programot választunk, bátran nyúljunk a színekhez. Ha divatosan szeretnénk lenni idén nyáron, próbáljuk ki a szakember javaslatát!

Az Asbóth iskola tanítványa: Cságoly Laura készített egy nyári sminket Németh Nikolettának

-Az idei nyár divatja a korallszín. Akinek ez a szín jól áll, az nagyon trendi lesz. Ha divatosak akarunk lenni, akkor fontos, hogy fényes és ne matt legyen a sminkünk. Highlightereket használjunk a pirosító felett, a járomcsont felett vagy a homlokcsontnál, ettől ragyogóbb lesz a smink, a szájra pedig szájfényt tegyünk. Az is nagyon divatos, ha például egy esti programra a száj kiemelésre ügyelünk. Mondjuk használhatunk bordó színt és a szemet tusvonallal húzhatjuk ki.

Az Asbóth iskola tanítványa: Cságoly Laura készített egy nyári sminket Németh Nikolettának

S ha már egy idézettel kezdtünk, fejezzük is be egy másikkal. Yves Saint-Laurent ezt mondta: „ A nő legszebb sminkje a szenvedély. De a kozmetikumokat könnyebb beszerezni.”

Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva