Szalai Mariann | 2019.08.02. 21:50
Smooth jazz és a Jacksons – elindult a Paloznaki Jazzpiknik
Erősen kezdett a 8. Paloznaki Jazzpiknik, rengeteg ember, finom falatok és válogatott művészek... Az időjárás a barátunk volt, az egyetlen kifogás annyi lehetett csupán, hogy még hatkor is nagyon meleg volt, de ha jól látom, pénteken és szombaton már nem lesz ilyen gond.

Aki esetleg még nem ismerné a környéket, Paloznakon három napon át négy helyszínen lehet élvezni a művészetet. A legnagyobb befogadóképességű természetesen a Homola Pincészet Nagyszínpada, de van még az Audi Jazz Stage, a Tattinger Jazz és Pezsgőbár, valamint a Fábián Juli Színpad is. Pontos adataim nincsenek a látogatók számáról, de az biztos, hogy a parkolók, utcán zsúfolásig voltak, vidám emberek sétáltak mindenfelé alkoholos vagy kevésbé alkoholos italokkal töltött repoharakkal a kézben.

A Jazzpiknik is felült a mostani zöldhullámra, a poharak 100%-ban elbomló kukoricakeményítőből készültek, de a szervezők mindenkit biztattak, hogy a nap elején mindenki fogjon egy poharat, és abba kérje egész este az innivalót, ezáltal is csökkentve a hulladékmennyiséget.

A nagyszínpadon 18:45-kor kezdett az ígéretes magyar smoothjazz-funky formáció, a Peet Project. A fiatalok az óceán másik felén, pontosabban amerikai jazzhajón is zenélnek, Dave Koz egyenesen odáig van értük.

A fizika makacs dolog, vagyis semmiképp sem kerülhettem meg a tényt, hogy egyszerre nem tudok két helyen lenni, így egy darabig hallgattam a Peet Project-et, majd átsétáltam a Tattinger Jazz és Pezsgőbárba, ami valójában egy kerthelyiség. Szereztem egy takarót a fák alatt és meghallgattam a Postmodern Songbook előadását. A zongorista-énekesnő duó standardeket és ismert popszámokat adott elő, profin, pont úgy, ahogy egy ilyen nyári délután a legjobb.

Utána visszasétáltam a nagyszínpadhoz, ahol már hatalmas tömeg gyűlt össze, hiszen este 9 órától ide vártuk a Jacksonst, azt a csapatot, amely tavaly ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, és amelyből annak idején Michael Jackson elindult a világhír felé.

Egy kis vetítéssel el is kezdődött a show, aztán színpadra léptek a Jackson-fiúk. Négyen képviseltették magukat a családból, Jackie, Tito, Jermaine és Marlon, imponáló lendülettel és profizmussal. Persze, lehet azt mondani, hogy öregek (Jackie, a legidősebb 67), azt is, hogy Jacko nélkül nem az igazi, de igenis nagyon jó koncertet adtak! Felcsendültek a régi slágerek, az ABC, az I’ll be there, a Rock with you vagy a Blame it on the Boogie… Utóbbinál sajnos pont volt egy kis technikai malőr, elszállt a hangosítás egy része, de a közönség zavartalanul énekelt tovább, hamarosan minden rendbe jött.

A közönségben legalább nyolc Michael Jackson-hasonmást számoltam meg, volt, aki a vörös zakóban és volt, aki a strasszokkal kirakott cuccban feszített, fekete kalap, napszemüveg, hosszú, fekete göndör haj alap volt mindegyiknél. A vetítés később is a show szerves eleme maradt, láthattunk gyermekkori fotókat, halhattuk Jackson mama és Joe papa gondolatait. A fiúk pedig táncoltak, énekeltek, úgy tették oda magukat, ahogyan azt kell. Diana Ross felfedezettjei ma pontosan ugyanolyan jók, mint ötven évvel ezelőtt voltak.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva