2018.12.18. 10:00
Somogyban életre kelnek az adventi kalendáriumok
Balatonőszödön az idén már negyedszer hirdették meg az élő adventi naptár akciót. A program olyan sikeres, hogy másik településen is meghonosodott az ötlet.

Negyvenen is felkerekednek Balatonőszödön esténként, hogy megkeressék az adott napi feldíszített ablakot. Már hagyomány a településen az élő adventi naptár mozgalom, amit néhány éve indítottak útjára. Évről-évre többen szeretnének részt venni az ünnepre hangoló programban, ezért folyamatosan változik a huszonnégy szám helye.

– Kisorsoljuk a jelentkezők közül, hogy adott sorszám melyik ház ablakára kerüljön – mondta Winklerné Csehi Mónika, a program ötletgazdája.

– Sokkal többen jelentkeztek, mint egy évvel korábban. Az mindig titok a résztvevők előtt, hogy melyik házhoz megyünk, összesen csupán ketten tudjuk, hol lesz a következő állomás.

Közös programnak sem utolsó a tél esti séta, amikor felkutatják a résztvevők, melyik ablakban gyúltak fel ismét a fények. De egészséges mozgásnak sem rossz. – Nálunk van egy nordic walking csoport, ők is velünk tartanak – mondta Gyurcsókné Kusiak Grazsyna, a Nők a Balatonért Egyesület balatonszárszói csoportjának vezetője. – Balatonőszödtől vettük az ötletet, és idén már másodszor hirdettük meg.

Merthogy Balatonszárszón is van adventi közös séta, ott mintegy tizenkilencen vesznek részt az esti programon. – Nagy igény van rá – mondta Gyurcsókné Kusiak Grazsyna. – Egyre többen jelentkeznek, a sétáink alkalmával már sikerült két új tagot felvenni az egyesületünkbe. Ezért azt mondhatom, hogy a közösségépítés szempontjából is nagyon jó ez a mozgalom.

Balatonszárszón is megvendégelik a kidíszített házak tulajdonosai az odaérkezőket. Sőt az idei évtől minden este egy balatoni mesét olvasnak fel az ünnepre hangolódóknak, egészen szenteste napjáig. Akkor pedig a zenepavilonnál lesz közös programzárás, ahol a résztvevő ingatlantulajdonosok emléklapot kapnak.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva