Szaniszló Hajnalka | 2019.07.08. 18:00
Sörkülönlegességek a Balatonnál: Alsóörsön indul a sörszezon
Közel 30 sörfőzde, legalább 100 féle sör, mindez a Balaton egyik legkedveltebb üdülőhelyén. Hűtött sörkülönlegességek, népszerű fesztiválételek és izgalmas programok várják az érdeklődőket a strand és móló közötti Sirály parkban. 

A serfőző csapata immár ötödik alkalommal hozza el Alsóörsre a kedvenc magyar, cseh, belga, angol és német sörkülönlegességeket egy négynapos sörünnep keretében. A nagyüzemi habzó italokat a Pilsner Urquell képviseli, ám mellette számos kézműves és kisüzemi itallal találkozhatnak a fesztiválozók: többek között karakteres IPA-k, precíz lágerek, vörös és fekete ír sörök sorakoznak fel, valamint a gyümölcsös ízek kedvelői sem maradnak szárazon – több mint 20 íz közül választhatnak a rendezvényen.

Kép: a rendezvény hivatalos flyere / Fotó: az esemény hivatalos képanyaga

Az ötnapos sörünnep során szaftos sörkorcsolyákból sem lesz hiány, füstös BBQ ételek, grillspecialitások és édes finomságok támogatják a kulináris élvezeteket. A fesztivál alatt Katona Csaba történész közreműködésével csipetnyi sörtörténelemmel fűszerezett sörkóstolóba is belekóstolhatnak az érdeklődők, esténként pedig zenés programok várják a nagyérdeműt Dj Dominique, a Madrapur zenekar és a Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar jóvoltából.

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva