Krausz Andrea | 2019.07.30. 07:00
Starsky és Hutch Siófokon
A nyugállományú manchesteri tűzoltó, Martin „Hutch” Hutchinson és kutyája múlt pénteken érkezett Siófokra. Hutch és örökbefogadott keverék kutyája Starsky a világ országait járja egy speciális fekvő biciklivel. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a felelős hulladékgazdálkodás, a környezetvédelem fontosságára.

Az ötvennyolc éves Hutch 2006-ban kerekedett fel, azóta járja rendületlenül a világot a környezettudatos életmód nagyköveteként -írja a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az angol férfi küldetését 2030-ig tervezi, és Ausztráliában szeretné lezárni.

Útja során szemetet szed, hulladékgyűjtést szervez, iskolai előadásokat tart, videofelvételeket posztol a világhálón, hogy szembesítse az embereket a hulladék-, különös tekintettel a műanyagszennyezés problémájára.

Kampányában Hutch eddig mintegy 60 000 kilométert tett meg, 33 latin-amerikai és európai országon keresztül. Hű kutyája, Starsky három éve csatlakozott hozzá Portugáliában, azóta együtt dolgoznak. A férfi nyugdíjából élnek, ám útjuk során sok segítséget kapnak a helyiektől, és általában tűzoltóságokon töltik az éjszakát.

A siófoki tűzoltó-parancsnokságon éjszakáztak ( Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Hutch-ot a siófoki hivatásos tűzoltók ajándékkal fogadták, majd körbevezették a laktanyában. Az éjszakát a siófoki tűzoltó-parancsnokságon töltötték az utazók, szombaton reggel pedig folytatták útjukat Balatonboglárra, ahol az önkormányzati tűzoltóságon két napig látták őket vendégül. Starsky és Hutch hétfőn délelőtt Marcali felé indult tovább.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva