Fábos Erika, Krausz Andrea | 2020.07.28. 14:46
Súlyos vonatbaleset történt a Balatonnál - exkluzív fotókkal!
Kedden délben a Budapestről Tapolcára tartó KÉK HULLÁM sebesvonat Révfülöpön egy autóval ütközött össze. Három ember sérült meg.

Kedden délben a Budapestről Tapolcára tartó Kék Hullám sebesvonat (19702-es vonat) Révfülöpön, a Halász utcai átjáróban egy autóval ütközött. A fénysorompó a baleset idején jól működött, az út felé tiltó jelzést adott, a baleset mégis megtörtént, a személygépkocsiban hárman sérültek meg. A helyszínelés ideje alatt a Zánka-Köveskál és Révfülöp között szünetelt a forgalom. A három sérült mentésében a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának új esetkocsija is bevetésre került, ők is részt vettek a bajba jutott emberek ellátásban.

Az autó felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A helyszínen a badacsonytomaji hivatásos és a kővágóörsi önkéntes tűzoltók segítettek a mentésben.

 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának új esetkocsija is bevetésre került, három embert láttak el.

 

A mentés és a helyszínelés két órán keresztül tartott.

 

A baleset után pótlóbusz szállította az utasokat, már helyreállt a rend, de késések még lehetnek.

A mávinform azt közölte, hogy 13: 45 kor befejezték a helyszínelést Révfülöpnél, újraindult a forgalom. Az észak-balatoni vonalon 30-60 perces késésekre kell számítani, csak késő délutánra állhat helyre a menetrend. A 19705-ös KÉK HULLÁM sebesvonat 75-80 perces késéssel közlekedik a főváros felé.

 

Nyitókép és fotók: VMSZ média-hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva