2019.07.06. 10:00
Szalonspicc egy meleg nyári estén…
Veszprém szíve, az Óváros tér a nap 24 órájában gyönyörű, de legelőnyösebb arcát kétségkívül naplemente környékén mutatja, főleg, ha jobbnál-jobb borokat kínáló sátrak emelik a látványt és remek muzsika szól…

Ritka az ennyire jól eltalált dolog, mint ennek a fesztiválnak a névválasztása. Tökéletesen leírja, hogy nyári, könnyű, de mégsem tinifesztivál. Van az a mondás, hogy a borhoz és a jazzhez érni kell, de ezek olyan borok és olyan jazz, amihez nem kell túl érettnek lenni.

A Rozé, Rizling és Jazznapokon olyan hazai előadók lépnek fel, akiket ritkábban hallunk a mainstreamben, ám csodálatos előadók, zenészek, zenekarok. A Cotton Clubból ismert Szűcs Gabi vadiúj electroswing projektje például, vagy Tóth Vera zenekara, vagy Biga, aki annyi lemezen zenél, mint kevesen. Náray Erika, Pribojszki Matyi vagy a Bin-Jip újra, Malek Andi és még sokan mások.

Zseniális koncertek váratók, és közben a környék legjobb borait kínálják a pincék. Lássuk be, ez azért nagyon jó. Stílusok szerint nehéz kiemelni bármit, de nyilván sok jazz várható, swing, sok akusztikus előadás, funky, gipsy jazz, django (featuring Roby Lakatos), blues, r ‘n’ r és szinte bármit el tudok még képzelni ebben a színes-szagos forgatagban.

A Rozé, Rizling és Jazznapok jó alkalom arra, hogy újra rácsodálkozzunk, mennyi gyümölcsöt is terem a környékünk, az országunk, a művészeink, a gazdáink, mi pedig mosolyogva nyugtázhatjuk majd, hogy ejj, de jó is itt nekünk…

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva